ROCKEKLAR: Årets program for Rock&Kor i februar er klart. Festivalen utvides med en egen ungdomsdel, der det skal avholdes en konkurranse som har fått tittelen «The Battle of Bands». Foto: Solveig B. Steinnes
ROCKEKLAR: Årets program for Rock&Kor i februar er klart. Festivalen utvides med en egen ungdomsdel, der det skal avholdes en konkurranse som har fått tittelen «The Battle of Bands». Foto: Solveig B. Steinnes

Fint folk til Rock&Kor-festivalen

BARDU: Det er nå avklart hvem som blir hovedattraksjonene på vinterens rockefestival i Bardu. Bjelleklang kommer, og det samme gjør Caza­dores og Blått & Rått.

Publisert Sist oppdatert

Den store nyheten er imidlertid ungdomsfestivalen som finner sted på fredagskvelden. The Battle of Bands er Rock&Kors nye satsing, der ungdom fra hele fylket, ja gjerne utenfor også, blir invitert til å søke om å få være med i en bandkonkurranse.

– Vi kommer nok til å få en del søkere, så vi må ha en viss utvelgelsesprosess, sier Anton Heggås i arrangementskomiteen.

Bandene vil bli invitert til å sende inn demoer, slik at juryen kan plukke ut de beste til finalen i konkurransen, som finner sted fredag den 7. februar. De som blir plukket ut, får anledning til å kjempe om pengepremier og en innspillingsøkt i platestudio, samt artistrådgiving.

– Hvor mange og hvor store pengepremiene blir, avhenger av sponsorene våre, sier Heggås, men Sparebanken bidrar i alle fall med en premie.

Arrangementet på fredag vil bli alkoholfritt, så det vil være trygt for engstelige foreldre å la ungene, fra 14 år og oppover, delta enten som publikum eller bandmedlem på fredagskvelden.

Utvidet

Med dette er Rock&Kor utvidet til en to dagers festival, og framstår som både solid og attraktiv. Det overrasker ingen at godt etablerte landskjente artister som Bjelleklang finner festivalen så interessant at de har lyst til å delta. Også Blått &Rått fra Finnsnes begynner å bli et anerkjent band, og vil sette en spiss på arrangementet til vinteren. De har forresten en nylig utgitt plate å slå i bordet med.

Selvfølgelig skal også Freidig mannskor og The Early Midlife Crisis delta. Det er tross alt «deres» festival. Hele konseptet er et resultat av samarbeidet mellom disse to ulike, men likevel samstemte musikalske uttrykkene. Prosjektet har høstet god respons fra publikum og presse. I år er det nok en gang utvidet og videreutviklet og presenterer som tidligere rockeklassikere både på norsk og engelsk med egne arrangementer på alle låter.

Og som en rosin i pølsa har de fått med seg suksessbandet Cazadores fra Tromsø til å avslutte lørdagens festligheter.

Billetter

– Vi starter billettsalget torsdag 12. desember, og billetter fås kjøpt både i butikker på Setermoen og på nett, sier Stian Holm Strømseth, medlem av arrangementskomiteen, og rocke­musiker i bandet The Early Midlife Crisis.

Fjorårets festival var tidlig utsolgt, og mange ble uten billett. I år er festivalen utvidet til to dager, noe som vil, kunne gi bedre tilgang for publikum. Med å dele opp festivalen har man også oppnådd å gi rom for et mer voksent arrangement på søndag.

Denne gangen har både ungdom og voksne særlig mye å glede seg til. På Ala i februar.

Powered by Labrador CMS