NYE TILFELLER: Kommuneoverlege i Balsfjord, Hans-Olav Holtermann Eriksen kan tirsdag informere om fire nye smittetilfeller av Covid-19 i Balsfjord. Foto: Leif Stensland (Arkiv)
NYE TILFELLER: Kommuneoverlege i Balsfjord, Hans-Olav Holtermann Eriksen kan tirsdag informere om fire nye smittetilfeller av Covid-19 i Balsfjord. Foto: Leif Stensland (Arkiv)

Fire nye smittede i Balsfjord

BALSFJORD: Tre utenlandske arbeidere og en Tromsø-elev har tirsdag kveld testet positivt på korona i Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Idet test-laboratoriet stengte dørene tirsdag kveld kunne kommunevernoverlege i Balsfjord, Hans-Olav Holtermann Eriksen informere om at det nå er fire nye smittetilfeller av koronaviruset i Balsfjord.

Ikke halloween-relatert

Eriksen forteller at ingen av de nye smittetilfellene er knyttet opp mot de mye omtalte halloween-sammenkomstene for halvannen uke siden.

– Nei, det er det ikke. Det er snakk om tre utenlandske arbeidere og en skoleelev i Tromsø, sier kommuneoverlegen.

Skoleeleven som er smittet er folkeregistrert i kommunen, men bor og befinner seg i Tromsø.

– Det er en Kongsbakken-elev som har testet positivt etter kontakt med en kjent smittet i Tromsø. Eleven satte seg selv i isolasjon i påvente av prøvesvar, så dette er en hundre prosent sikker situasjon, sier Eriksen.

Utenlandske arbeidere

Av 16 utenlandske arbeidere som har kommet til kommunen, er det nå 13 som er smittet av koronaviruset, ifølge Eriksen.

– Alle disse har vært i karantene og deretter isolasjon fra de kom, så det er ingen av dem som har hatt kontakt med lokalbefolkninga i Balsfjord, sier Eriksen.

De smittede kommer fra to ulike arbeidslag, fra to forskjellige land.

– Det som er litt spesielt er at viruset ser ut til å ha litt ulikt forløp i hvert av disse lagene fra hvert av disse landene. Det er litt forskjellige symptomer, sier Eriksen.

Likevel kan han informere om at ingen så langt har meldt om annet enn lette symptomer på viruset.

– Vi har veldig god kontroll på disse utenlandske arbeiderne. Vi har god dialog med arbeidsgiver og med arbeiderne selv for å forsikre oss om at de er kjent med og forstår karanteneregler og slik. De får levert mat på døra, og vi har god struktur på dette, sier kommuneoverlegen.

Powered by Labrador CMS