SIKRER TRAFIKKEN: Det pågår nå fjerning av fjellmasser tett ved E6 nær Strupen i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland
SIKRER TRAFIKKEN: Det pågår nå fjerning av fjellmasser tett ved E6 nær Strupen i Balsfjord. Foto: Ivar Løvland

Fjerner masser for å sikre trafikken på E6

I vår raste det stein og jordmasser ut på veibanen. Nå sikres trafikantene på E6 gjennom at fjellmasser fjernes fra bergnabben rett ved hovedferdselsåra.

Publisert Sist oppdatert

Det var i mars at det raste ut jord- og steinmasser fra bergnabben mellom krysset til Strupen og Stormoen på E6 mellom Tømmerelv og Heia. Ingen personer eller biler ble skadet da steinmasser kom deisende ned, delvis inn på kjørefeltet nærmest veiskuldra.

Nå jobbes det med å fjerne steinmasser fra bergnabben tett ved E6. Det er firmaet Svendsen Maskin AS fra Brøstadbotn som står for arbeidet på oppdrag fra Mesta.

– Nå skal dette området sikres mot fremtidige utrasinger, sier byggeleder i Statens vegvesen i Midt-Troms, Jarle Johansen.

Han vil ikke anslå verken mengden masser som skal fjernes eller kostnaden på arbeidet som nå gjøres.

– Vi er usikre på hvor mye masser som vil måtte fjernes, fordi stabile masser ikke behøves fjernes. Vi må se fjellet an før vi kan si med sikkerhet hvor mye masser som skal fjernes, og vi gjør bare det som er nødvendig for sikkerheten, sier Johansen.

Det er ekstraordinære midler som brukes til slike trafikksikkerhetstiltak som dette.

Det er flere områder som det tidvis raser stein og is ned fra og inn på europaveien. Der arbeidet med å fjerne fjell- og steinmasser viser seg for kostbart å få utført, blir arbeidet begrenset til å fjerne is når dette er nødvendig for trafikksikkerhetens del.

Når arbeidet på E6 mellom Strupen og Stormoen er ferdig utført, er fortsatt ikke klart.

– Det kommer an på mengden masser som vi må fjerne, sier Jarle Johansen.

Powered by Labrador CMS