RETT UT: Kent-Are Antonsen og TIL røk rett ut av cupen borte mot Alta søndag. Foto: NTB (arkiv)

Flaut cup-nederlag for Kent-Are og TIL

BALSFJORD/ALTA: Kent-Are Antonsen skåret på et frispark, med Tromsø IL røk søndag ettermiddag rett ut av NM-cupen mot "lillebror" Alta.

Publisert Sist oppdatert

Kent-Are Antonsen, opprinnelig fra Storsteinnes, skåret TILs 1-2 redusering på et direkte frispark rett før pausepraten, men flere Tromsø-skåringer ble det ikke, og da Alta også fikk sitt tredje mål noen minutter før slutt var det klart: Årets nordnorske cupbombe hadde gått av i Finnmarkshallen.

Det var vertene fra 2. divisjon som kom best i gang på kunstgresset i Finnmarkshallen. Magnus Nikolaisen svingte inn et innlegg som fant kaptein Christian Reginiussen som på bakre stolpe stupte vertene i ledelsen etter 16 minutter bak en passiv Isak Helstad Amundsen i TIL-forsvaret.

Ti minutter etter kunne altaværingene juble på ny. Et langt utspill fra Alta-målvakt Marius Tollefsen, som tidligere har vært i TIL-systemet, traff hodet til Mathias Abelsen, og Alta-spissen stusset ballen videre til Omar Fonstad El Ghaouti. Alene med TIL-målvakt Jakob Karlstrøm var han iskald og doblet ledelsen for vertene.

Tromsø reduserte på et frispark i god posisjon fra Kent-Are Antonsen og jaktet utligning etter pause, men i stedet var det Alta som satte spikeren i cup-kista. Åtte minutter før fulltid stanget Christian Reginussen inn sitt andre for dagen etter et hjørnespark, og sikret videre avansement for Alta fra nivå tre i divisjonssystemet.

Dermed må Tromsø IL belage seg kun på seriespill fremover, der hovedoppgaven blir å unngå degradering fra Eliteserien. Spiller laget som mot Alta, vil det neppe bli noen enkel oppgave for "Gutan" fra Tromsø.