Flerbrukshall eller kanskje ikke?

SAVNER NYTT GULV: Det ønskes et nytt gulv i Olsborg Flerbrukshall. Det støtter Målselv venstre. Foto: Torbjørn Kosmo
SAVNER NYTT GULV: Det ønskes et nytt gulv i Olsborg Flerbrukshall. Det støtter Målselv venstre. Foto: Torbjørn Kosmo

Den første desember hadde kommunestyret i Målselv en glimrende mulighet til å flikke på budsjettet for 2022 og legge inn midler til halldekke i Flerbrukshallen på Olsborg, slik at sportsdekket ikke blir ødelagt når hallen faktisk brukes til flerbruksformål.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Hege Soubeyrat Gjerdrum fra Nerbygda Ve og Vel, FAU og tidligere byggekomite-medlem i flerbrukshall-prosjektet, fikk taletid på Åpen talestol i forkant av onsdagens møte, der hun argumenterte nøye for behovet: Flerbrukshallen blir ikke flerbrukshall før et nytt mobilt halldekke gjør det mulig å ha diverse arrangementer inne i hallen.

Svaret fra ordføreren var både negativt og overraskende: Han mente at Olsborg flerbrukshall aldri var ment å være en flerbrukshall(!), og hvis Olsborg skulle få, måtte også Gimle og Bardufoss få, og det hadde vi ikke råd til nå. Han tillot seg liketil å foreslå at folk kunne ta av seg skoene ved arrangementer i hallen. Gjerdrum hadde da allerede forklart at problemet er vel så mye bord- og stolbein på sportsdekket. Bord og stoler er kjøpt inn, men vil bli stående ubrukt «på lager».

Det var også en utfordring for ordføreren at penger til formålet ikke lå i formannskapets forslag, men Venstre hadde sammen med Arbeiderpartiet allerede foreslått å legge inn 200.000. Likevel, anført av ordføreren, stemmer SP og Høyre imot!?

I kommunestyrets sluttbehandling dukker alltid «benkeforslag» opp, både fra posisjonen og opposisjonen. At dette ikke gikk gjennom, var særdeles overraskende og skuffende. Utvidet bruk vil nemlig gi merinntekter gjennom husleie. Altså utgift til inntekts ervervelse, og de innkjøpte bordene og stolene kunne ha blitt tatt i bruk. Flerbrukshallen kunne ha blitt flerbrukshall. Dessuten er det langt lettere å tildele midler til et prosjekt om gangen enn å samle opp til flere. Da blir terskelen straks høyere.

For Flerbrukshallen var det altså første adventsluka tom. Med dekke, bord og stoler og muligheter kunne brukerne og frivillige ha fylt de øvrige lukene sjøl, men nå falt både kalenderen og flerbruksbegrepet sammen som et korthus.

Med håp om et bedre nyttår!

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS