SKADER: Det ble rapportert om 25 veitrafikkulykker med personskadde i Indre Troms i fjor, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. (Illustrasjonsfoto).
SKADER: Det ble rapportert om 25 veitrafikkulykker med personskadde i Indre Troms i fjor, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. (Illustrasjonsfoto).

Flere alvorlige trafikkulykker

I løpet av fjoråret var det 25 trafikkulykker med personskader i Balsfjord, Målselv og Bardu. Dette er en økning fra året i forveien, viser SSB-tall. Det var heldigvis ingen dødsulykker her i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Fjoråret ble et dramatisk ulykkesår på veiene i Norge. Så mange som 188 personer mistet livet i trafikkulykker i 2013, og dette er økning på nesten 30 prosent fra året før. Av disse var det 101 bilførere og 31 bilpassasjerer. Så var det 24 av de omkomne som førte enten motorsykkel eller moped. Videre var det ti syklister som omkom, mens de siste 17 personene var fotgjengere eller akende.

Omkomne i trafikken

De foreløpige tallene fra Statistisk sentralbyrå viser kommunene i Indre Troms heldigvis slapp unna tragiske dødsulykker i 2013. Vi har sett litt nærmere på statistikken som forteller om dødsulykker over tid i Bardu, Målselv og Balsfjord, og ser at det har vært 43 trafikkdrepte i disse tre kommunene i løpet av de siste 15 årene. Sist gang var i Balsfjord i oktober 2012. Klart flest trafikkdrepte har det vært i Balsfjord, med 2 i tallet de siste femten årene. Bardu har hatt elleve og Målselv ni stykker.

Økning i Norge

Tallene fra statistisk sentralbyrå viser alle veitrafikkulykker hvor det enten har vært drepte eller registrert personskade. I hele landet var det totalt 6397 slike ulykker i fjor. Dette er 243 flere enn året før, noe som gir en økning på nesten fire prosent. Det var altså i gjennomsnitt 17,5 trafikkulykker med personskade hver eneste dag i Norge det siste året. Totalt var det 8297 personer som ble skadet i disse ulykkene.

Ulykker i Troms

Det er klart flest menn som omkommer i trafikken. I fjor var det 131 menn og 57 kvinner som ble drept i trafikken her i Norge. Buskerud og Rogaland hadde flest trafikkdrepte, begge med 19 i tallet, viser tabellene fra SSB. Aust-Agder hadde færrest omkomne, da det her gikk fire liv tapt.

Det var totalt 144 veitrafikkulykker med personskadde i Troms i løpet av fjoråret. Dette er elleve færre enn året før, som gir en nedgang på syv prosent. Det var seks personer som mistet livet i disse ulykkene, og dette er én mindre enn året før. Totalt var det 190 personer som ble skadet i ulykkene i Troms.

Ulykker i Indre Troms

De foreløpige tallene viser at det i fjor var 25 trafikkulykker i Indre Troms hvor det ble rapportert om personskade. Dette er tre flere enn året før. Alt i alt var det 30 personer som ble skadet i disse ulykkene. Utfra SSB-tallene kan vi se at Målselv hadde en økning fra fire til ni ulykker, mens Balsfjord hadde en nedgang fra tolv til ni ulykker med personskade.

Powered by Labrador CMS