BARDU: Sigurd Lien fra Bardu vant bronse, mens klubbkompis Amalie Storaa Jensen som han her henter inn i sporet, ikke fikk ting helt til å stemme i KM-løypene.

Flere KM-medaljer

BJERKVIK: Løperne fra Midt-Troms sikret seg flere medaljer under lørdagens kretsmesterskap i langrenn. Men gullet manglet.

Publisert Sist oppdatert

350 løpere startet under kretsmesterskapet i fristil i Bjerkvik lørdag. Det var fine forhold under rennet, med sju-åtte minusgrader, nærmest vindstille og oppholdsvær. Løperne fra klubber i Målselv og Bardu leverte mange solide prestasjoner, men uten en del sterke løpere fra disse klubbene på startstreken i de eldre klassene, ble det ingen gull individuelt.

I 12-årsklassen for jenter vant Ingrid Alterskjær Eriksen fra BOIF sølvet, elleve sekunder fra vinneren av klassen. I 14-årsklassen ble det bronse til Anna Jacobsen-Gaski fra Bardu, mens Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd fikk sølv i guttas klasse.

I 15-årsklassen for gutter ble det bronse til BOIFs Morten Hol:

- Artig å gå et godt langrenn. Det har vært litt opp og ned denne sesongen, sier Bardufoss-løperen.

Han var 26 sekunder bak beste løper i klassen, og hadde halvparten av den avstanden opp til sølvet.

I jenter 16 år ble det sølv til Sofie Schjølset fra Målselv IL og bronse til Lisa Amalie Valnes fra BOIF. I guttas klasse i samme alder ble det bronse til Bardu ILs Sigurd Lien.

Mats Jørgen Nordmo Ingdal fra Mellembygd vant sølv i herrenes juniorklasse for 18-åringer.

Kvinnenes seniorklasse ble ikke uventet vunnet av Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb, mens Martin Mikkelsen fra Medkila var klart best i herreklassen. Her ble det en femteplass til Maximilian Bie fra BOIF. På damesiden var Kathrine Kvernmo fra Bardu nærmest medalje på sin fjerdeplass, bare fire sekunder fra pallen.

Kretsmesterskapet fortsetter søndag med stafetter.