Mack-saken:

ETTERFORSKNING FORTSETTER: Politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor sier flere personer er siktet i underslagsaken i Nordkjosbotn.
ETTERFORSKNING FORTSETTER: Politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor sier flere personer er siktet i underslagsaken i Nordkjosbotn.

Flere personer siktet i øl-underslaget

BALSFJORD: Politiet har i løpet av påskeuka gjort ransakelser på flere adresser og siktet flere personer i øl-underslaget i Nordkjosbotn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har flere siktet i saken, men eksakt antall siktede ønsker vi ikke oppgi, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor.

Hun vil heller ikke kommentere eventuelle beslag som de har gjort i saken, men sier at den Mack-ansatte som ble hentet på sin arbeidsplass tirsdag i forrige uke og siktet først, ikke er varetektsfengslet.

– Vedkommende ble løslatt etter avhør, sier Grimnes.

Politiet ba om tips fra publikum etter at saken ble kjent, og de har fått flere slike som er interessante. Både direkte til seg og via Mack-systemet.

– Alle tips blir fulgt nøye opp, og et par-tre av de vi fikk inn var svært interessante for oss, sier Grimnes.

Eget team

Politiet setter nå ned et eget etterforskningsteam som skal jobbe spesielt med øl-underslaget på Mack. Det er fem personer som skal utgjøre denne gruppa, og den skal ledes av etterforskningsleder Berit Svendsen.

– Det viser alvoret i saken og antall involverte personer og oppfølgingsbehovet saken har, sier Katrine Grimnes.

Trailer med øl

Ifølge opplysninger Nye Troms er blitt til del, ble det palmehelga kjørt borte store mengder øl fra fabrikken i Nordkjosbotn, utenom det som var planlagt skulle ut til ordinære distribusjonsledd. En trailer skal angivelig ha blitt lastet opp med flere paller underslått øl og kjørt bort.

– Det har vi også fått tips om har skjedd, sier Katrine Grimnes.

Ta kontakt

Hun sier politiet fortsatt er svært interessert i tips som kan belyse saken. Også om noen vet om noen, eller selv har kjøpt øl, som kan ha kommet ut fra fabrikken på ulovlig vis.

– Vi oppfordrer fortsatt alle om å ta kontakt med oss, før vi eventuelt sporer opp dette selv, sier Grimnes.

Hun håper flere vil stå fram i saken. Om dette dreier seg om organisert kriminalitet, vil ikke Katrine Grimnes si mye om:

– Men vi ser det har dukket opp flere navn, og det kan tyde på en viss organisering over dette, sier politioverbetjenten.

Powered by Labrador CMS