FORNØYDE ETTER NYHETEN: Barduordfører Toralf Heimdal, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Målselv, Ragnhild Furebotten og målselvordfører Bengt-Magne Luneng er alle glade for at regjeringen nå velger å opprette en økonomiavdeling for Forsvaret i Indre Troms. FOTO: Privat Foto: Privat
FORNØYDE ETTER NYHETEN: Barduordfører Toralf Heimdal, ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Målselv, Ragnhild Furebotten og målselvordfører Bengt-Magne Luneng er alle glade for at regjeringen nå velger å opprette en økonomiavdeling for Forsvaret i Indre Troms. FOTO: Privat Foto: Privat

Flere titalls nye arbeidsplasser til forsvarskommunene: – Dette skaper ringvirkninger for lokalsamfunnet vårt

Regjeringen har besluttet hvordan innretningen på Forsvarets økonomifunksjon. Den skal styres fra Bergen, men en splitter nye avdeling er besluttet etablert innen 2027 i Indre Troms.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Forsvarsdepartementet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Samtidig melder departementet at det vil bli en reduksjon i antall årsverk knyttet til økonomi fra 252 til mellom 115 og 120. De største reduksjonene vil skje i Oslo med nærområder. Dette er et tiltak som samsvarer med Forsvarets intensjon om å modernisere og effektivisere egen drift.

Gledelig nyhet

Det er ventet at tiltaket vil ha en varig gevinst 130 millioner kroner.

– Dette er absolutt en god nyhet, og det er kjempeviktig i forhold medflytter-arbeidsplasser, og det viser at Forsvarets virksomhet av den her typen ikke bare skal være på det sentrale Østlandet. Dette skaper noen ringvirkninger for lokalsamfunnet vårt. Det er det ingen tvil om. Dette skal fases inn mot 2027. Det blir ingen plutselig omveltning. Vi har en mulighet til å innrette våre kommuner etter denne typen virksomhet, sier ordfører Bengt-Magne Luneng.

Torsdag er Luneng sammen med barduordfører Toralf Heimdal og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Målselv, Ragnhild Furebotten, på Reistadkonferansen i Senja kommune. På telefon til Nye Troms uttrykker også Heimdal og Furebotten glede over nyheten fra regjeringen.

Ikke bekymret

Heimdal er ikke bekymret for hvor denne nye økonomiavdelingen skal ligge, all den tid kommunene er fra samme «arbeidsmarkedsregion», slik han selv sier det.

– Plasseringa skal avgjøres knyttet opp mot hvor det er ledig bygningsmasse. Vi er fra samme arbeidsmarkedsregion, så det betyr ikke mye hvor det plasseres. Det viktige her er også å kunne tilby medflytterarbeidsplasser, sier Heimdal.

Furebotten sier at torsdagens nyhet er et viktig signal på at regjeringen leverer på Hurdalsplattformen.

– Regjeringen leverer og plasserer statlige arbeidsplasser i distriktet. Det har vært viktig for oss i Midt-Troms siden man forstod at det var mulig at man skulle omstrukturere og kanskje at disse stillingene skulle til Bergen. Jeg vil berømme kommunene i Midt-Troms for godt samarbeid. Dette er et godt tiltak som kanskje kan demme opp for pendlinga fra vårt område, sier Furebotten.

Skaper forsvarsevne

Nils Foshaug, tidligere målselvordfører og nåværende medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, mener i likhet Luneng, Heimdal og Furebotten at dagens nyhet er svært viktig for forsvarskommunene i Midt-Troms.

– Det som er så bra med denne nyheten er at det i utgangspunktet var noen som ønsker å ha alt til Bergen. I de operative områdene i nord har man utstrakt bruk av pendling. Dette har blitt problematisert av mange. For å redusere pendling er det mange aspekter, men ett av disse er å sørge for at de som ikke har en militær karriere kan være med sin partner opp til nord. Da kreves det arbeidsplasser. Forsvarskommunene er hele tiden bevisst på dette, og de vet at medflytterarbeidsplasser er en forutsetning for at flere kan bo, redusere pendling og styrke forsvarsevne. Nå gjør regjeringa et grep som sikrer at ikke alt skal til en storby i sør, og man legger en avdeling til Indre Troms. Jeg er veldig fornøyd med at dette grepet tas, sier Foshaug.

Powered by Labrador CMS