PÅ PLASS: I går var første utstiller på plass med noe av utstyret som skal stilles ut på helgas messe. Foto: Leif A. Stensland
PÅ PLASS: I går var første utstiller på plass med noe av utstyret som skal stilles ut på helgas messe. Foto: Leif A. Stensland

Flere utstillere enn noen gang

STORSTEINNES: 70 utstillere er påmeldt og meteorologene varsler godt messe­vær. Nå gjenstår det å se om det også blir ny besøksrekod på Landbruksmessa.

Publisert Sist oppdatert

Da Nye Troms for én måned skrev om at det var mye nytt på årets landbruksmesse, var antall påmeldte utstillere 45. Siden den gang har det kimet både titt og ofte i telefonen på Landbruk Nord sitt kontor på Storsteinnes.

Ny rekord

Nesten daglig har arrangørene fått henvendelser fra nye utstillere. Om det blir ny besøksrekord gjenstår å se, men interessen for å delta på årets landbruksmesse har i alle fall vært så stor at det er ny rekord i antall utstillere.

– Vi har totalt 70 utstillere, et antall som er rundt ti flere enn tidligere rekord. Utstillerne kommer fra hele landsdelen, men egentlig er det utstillere fra de fleste deler av landet som er representert på årets messe, sier Anne-Kariin Staff.

Onsdag var det prøvesmaking av grillprodukter, der en ivrig dugnadsgjeng fikk sine smake­biter.

– Alt er nå på plass. Dette takket være en strålende innsats av dugnadsgjengen som allerede tirsdag hadde alt klart for de 70 utstillerne, sier Staff.

Innholdsrikt program

Sekretæren i messekomiteen forteller at allerede fredagskveld vil messepuben i klubbhuset til Storsteinnes idrettslag være åpen. Men selve messa åpner lørdag.

– Klokka ti lørdag åpner messeporten, og da blir det kløvkurs over flere timer med Nord-Norsk Hestesenter AS. Det blir også demonstrasjon av kjedegraver og demonstrasjon av bruk av drone sier Staff.

Samme dag skal ogs Brita Skallerud fra Norges Bondelag og Merete Furuberg fra Norsk Bonde- og småbrukarlag i debatt med ulike politiske parti rundt temaet «Hvordan skaffe handlingsrom for å produsere mat og utnytte ressursene i hele landet?». Blant andre interessante gjøremål åpningsdagen nevner Staff oppvisning i «hva bruker vi hesten til i Balsfjord», samt runderidning for barn. I tillegg vil 4H ha forskjellige aktiviteter for barn hele lørdagen, og på kvelden vil det igjen være messepub i idrettshallen.

– Messeporten åpner søndag samme tid som lørdag På programmet står blant annet info vedrørende trafikksikkerhet i landbruket og åpent møte om gårdens viktigste ressurs - menneskene. Som dagen før, blir det også da demonstrasjon av bruk av drone, runderidning for barn og oppvisning i «hva bruker vi hesten til i Balsfjord». I tillegg vil høyhopping og LEGO-bygging foregå begge dager, avslutter Anne-Kariin Staff, og ønsker velkommen til ei trivelig messehelg på Storsteinnes.

Powered by Labrador CMS