Illustrasjonsfoto Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)
Illustrasjonsfoto Foto: Maiken Kiil Kristiansen (arkiv)

Flest bobiler i Troms og Nordland

MÅLSELV: Antall norskregistrerte bobiler er doblet på ti år. Og det er folk i Troms og Nordland som har aller flest bobiler.

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ved inngangen til 2019 var registrert 49 690 bobiler i Norge. Det er dobbelt så mange som for ti år siden.

– Det er oppsiktsvekkende at veksten har vært så høy. Vi har ikke tall for utenlandske bobiler på norske veier, men vi går ut fra at andre land kan ha hatt en lignende vekst. Det er i alle fall sikkert at det er blitt langt flere bobiler på veien i Sommer-Norge, sier seniorrådgiver i SSB, Vidar Lund.

En kunne kanskje tro at økninga i antall bobiler førte til at det ble færre campingvogner, men SSBs tall viser tvert imot sterk økning også her. På 10 år er det blitt 31 prosent flere registrerte campingvogner også i Norge.

– Nordmenn liker tydeligvis å ha med hytta på hjul. Men jeg har nok et inntrykk av at mange campingvogner står stille på en campingplass store deler av året. Jeg tror at bobilene er mer på veien, sier Lund

Populært i nord

Bobil er ekstra populært i Nord-Norge. I Troms og Nordland er det mer enn 20 bobiler per 1000 innbyggere, mens det i Finnmark er 17 bobiler per innbygger. Til sammenligning er det bare 1,6 bobiler per 1000 innbyggere i Oslo. Statistisk sentralbyrå betegner bobil først og fremst som et distriktsfenomen, selv om ikke alle distrikter har like stor andel bobiler.

– Lenger sørover er det Møre og Romsdal som har flest med 16 per 1000 innbyggere. Ellers kan vi legge merke til at det er nokså få bobiler i Hedmark og Oppland, selv om dette åpenbart er fylker med stor spredning i befolkningen, sier Lund.

Powered by Labrador CMS