Her hoppes og steiles det:

VENNER PÅ BANEN: Alle guttene som syklet på den hjemmesnekrede pumptrack-banen koste seg virkelig. Og samtlige var enige om at banen og samholdet bidro til vennskap og lek. Foto: Torbjørn Kosmo
VENNER PÅ BANEN: Alle guttene som syklet på den hjemmesnekrede pumptrack-banen koste seg virkelig. Og samtlige var enige om at banen og samholdet bidro til vennskap og lek. Foto: Torbjørn Kosmo

Flinke barn testet midlertidig pumptrack-bane

Mange barn fra Storsteinnes hadde en gyllen mulighet til å utfolde seg på sykkelen på den midlertidige pumptrack-banen utenfor bankbygget. Og de briljerte som bare det.

Publisert Sist oppdatert

I helga hadde den midlertidige pumptrack-banen på Storsteinnes stått ute i en uke, og hovedsakelig nært kommunehuset på Storsteinnes.

Lørdag var banen flyttet til bankbygget. For ungene som tok turen, ble det en fornøyelse. De to guttene vi snakket med var Noah Ilver Niva på ni år, og Hauk Henriksen på ti år.

– Sykling er gøy, og det er noe vi gjør hver eneste dag. Jeg knakk en tann da jeg falt i forbindelse med et hopp i går, sier Noah.

Å treffe andre

Han lot seg ikke skremme av fallet. Noah mener pumptrack-banen kan være en fin måte å treffe andre sykkelglade barn på.

– Hvis det er folk som kommer hit og som man ikke kjenner, så tar vi dem godt imot. Det er viktig, sier Noah.

HØYE SVEV: Det ble mange høye og lange hopp for syklistene på banen. Der de fleste andre ikke ville turt, briljerte guttene og hoppet både høyt og langt.

Hauk Henriksen er også begeistret for pumptrack-banen.

– Den er veldig bra. Jeg får til å hoppe på de fleste hoppene, men noen av dem er litt skumle. Vi har gjort det såpass mange ganger, at vi har det «i blodet». På Brennmoen der jeg bor, har vi mange hopp. Jeg har holdt på med sykling i snart fem år. Det er ikke alle som er like heldig oss, som har fått denne banen. Dette gjør kanskje at mange slutter å «tøve rundt» i butikkene, så kan man heller samles rundt banen, sier Hauk.

Gir et tilbud

Han er sikker på at pumptrack-tilbudet gjør at ungene får et sted å være, slik at de ikke henger på steder de ikke skal.

– Det er ikke alle som er like heldig oss, som har fått denne banen. Dette gjør kanskje at mange slutter å «tøve rundt» i butikkene, så kan man heller samles rundt banen, sier Hauk.

Fredrik Jakobsen er prosjektleder for pumptrack-banen som skal komme til Storsteinnes. Den som er satt opp og som ungene benyttet seg av på lørdag er en midlertidig bane. Den permanente skal plasseres i bakken, mens den ungene brukte nå var laget til ved hjelp av materialer og treverk.

FORAN BANKEN: Den midlertidige banen er nå plassert foran bankbygget på Storsteinnes.

Fått mye støtte

Prosjektgruppa har allerede fått en del støtte, blant annet av Sparebank1, Amedia og lokalt næringsliv. Balsfjord kommune har også tatt på seg oppdraget med å undersøke grunnen der den permanente banen skal være – i området rundt flerbruksbygget nært sykehjemmet.

– Ungene er ganske flinke til å sykle. Vi hadde tre ramper i fjor høst som fikk så ute før det ble snø. Disse var det full aktivitet på i fjor. Disse har fått stå ute en uke, og jeg har vært innom for å se. Det er aktivitet her hver ettermiddag. Dette er et flott tilbud for barna. Når vi får permanent pumptrack-bane, så tenker vi at vi også vil samle inn penger til sykler som barna kan låne gratis, sier Jakobsen.

Kommer med oppfordring

Han kommer med en oppfordring til alle på Storsteinnes om kanskje har ledig plass. Det er nemlig slik at den midlertidige pumptrack-banen ikke kan fortsette å være utenfor bankbygget på Storsteinnes hele tiden.

– Skolen er snart ferdig og barna kommer til å trenge dette tilbudet på dagtid. Hvis det er noen i Storsteinnes og omegn som har plass og anledning til å gi oss en plass, så settes det stor pris på, sier Jakobsen.

Powered by Labrador CMS