FLYTTER: Det er ikke lange biten de skal, med om noen uker skal altså Fagerlundsbutikk og nye blomsterverkstedet flytte på seg. Miriam Mathisen og Jorunn Jenssen gleder seg, og førstnevnte får hovedansvaret for butikkens nye konsept. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FLYTTER: Det er ikke lange biten de skal, med om noen uker skal altså Fagerlundsbutikk og nye blomsterverkstedet flytte på seg. Miriam Mathisen og Jorunn Jenssen gleder seg, og førstnevnte får hovedansvaret for butikkens nye konsept. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Flytter butikken til andre siden av veien

NORDKJOSBOTN: Fagerlunds butikk og nye blomsterverkstedet pakker til høsten sammen både blomster, dyre- og gaveartikler og flytter inn i sentrumsgården i Nordkjosbotn. Der starter de også opp med noe nytt og spennende.

Publisert Sist oppdatert

I fem år har Fagerlunds butikk og nye blomsterverkstedet holdt til i Nordkjosbotn sentrum. I et litt trangt lokale kan man manøvrere seg mellom alt fra hunde- og kattemat til vakre blomsterbuketter og velduftende stearinlys. Det er mye innenfor butikkens vegger. Så mye at de nå har bestemt seg for å flytte på seg. De skal imidlertid ikke så langt. Like over veien, i sentrumsgården som også kjent som det gamle Joker-bygget, skal de holde til fra høsten av.

Mer praktisk

Daglig leder i butikken, Jorunn Jenssen, ser spesielt fram til å arbeide i et lokale som er litt mer praktisk og romslig.

- Spesielt når det kommer til levering av varer er lokalet vi holder til i nå ganske upraktisk. Vi har ingen plass hvor biler kan komme å laste av varer på en ordentlig måte. Kommer det for eksempel kattesand og det regner ute, så må vi pakke det ut innendørs umiddelbart, selv om vi kanskje ikke egentlig har tid akkurat da, sier hun til Nye Troms.

Nå får butikken større plass. Hun slipper å bekymre seg for at eldre mennesker skal snuble i noe og falle, butikken blir mer rullestolvennlig og ikke minst får hun endelig eget fryserom.

- Det gleder vi oss veldig til, sier hun til Nye Troms.

Nytt konsept

1. september er det tid for flytting, og selv om det nok trengs bil til å flytte de aller største tingene, så kan det meste bæres mellom de to lokalene uten større problemer.

- Her er det allerede flere som har tilbudt seg å hjelpe, så det blir nok litt sånn bæredugnad, sier hun.

I tillegg til det store utvalget av ting de selger i butikken, kommer de med et nytt tilbud når de bytter lokaler. Det kommer til å bli åpnet en liten kafé.

- Da har man et sted å sette seg ned imellom handlinga. Så det jobber vi nå med å få på plass, og vi skal alle sammen ta kurs for å få serveringsbevilgning nå i løpet av sommeren, sier Jenssen.

Er fornøyd

Davy Øverås i Complettbygg forteller at han er godt fornøyd med å få leietakere på plass i forretningsdelen av bygget.

- Så er det jo spesielt flott for bygda sin del at det kommer leietakere inn der. Det er jo litt synd at de bare flytter like over veien, men de trengte større plass og vi er godt fornøyde med å få dem inn, sier Øverås.

Det er fortsatt litt arbeid som gjenstår i forretningsdelen før det er innflytningsklart, men Øverås forteller at de er godt i rute. Fram til nå er det fasaden på bygget og leilighetene i andre etasje som har blitt prioritert høyest.

- Leilighetene oppe er ferdige, og der har det flyttet inn folk nå, sier han.

Han forteller at de ikke har annonsert eller gjort noe spesielt for å få noen inn i forretningsdelen, og at det har det i alle fall ikke vært behov for når det kommer til leilighetene.

- De har det ikke vært noe problem å leie ut. Det har vært veldig mange forespørsler, sier Øverås, som altså ser fram til mere liv og røre i sentrumsgården.

Powered by Labrador CMS