TOMT EI STUND TIL: Før nedstenginga av landet var planen å begynne flyttinga til Målselv helsetun. Nå er det utsatt inntil videre. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)
TOMT EI STUND TIL: Før nedstenginga av landet var planen å begynne flyttinga til Målselv helsetun. Nå er det utsatt inntil videre. Foto: Malin Cerense Straumsnes (Arkiv)

Flyttinga til Målselv helsetun utsettes

MÅLSELV: Planen var at beboerne skulle begynne å flytte inn på Målselv helsetun etter påske. Det satte koronaen en stopper for.

Publisert Sist oppdatert

Rett før jul overtok Målselv kommune nøklene til det splitter nye sykehjemmet på Andslimoen. Allerede var det kommet flere senger på plass på Målselv helsetun, og etter jul ble flere møbler montert og satt på plass. Stort sett det eneste som mangler nå, er menneskene. Men forrige måned kom koronaviruset til Norge for fullt, og landet ble delvis nedstengt. Planene om å starte flyttinga til helsetunet etter påske, hang i en tynn tråd. Nå har kommunen avgjort at flyttinga utsettes inntil videre.

– Vi har sett på saken oppimot forebyggende smittevernarbeid. Vi jobber med å få på plass detaljene, og derfor har vi ikke noe endelig dato enda, sier kommunalsjef helse i Målselv kommune, Elin Aas.

Håper før sommeren

Før man kan begynne å flytte beboere og pasienter fra Moen til Andslimoen, må smittesituasjonen i landet være under kontroll.

– Det handler rett og slett om at man skal gjøre det på en god måte for å ivareta pasienter og beboere på best mulig måte, og selvfølgelig også personalet. Det tar den tida det tar i denne situasjonen, sier Aas.

Kommunen har fortsatt håp om at det nye sykehjemmet er tatt i bruk før sommeren. De vil følge med på utviklinga av viruset og smittespredninga og på samme tid planlegge ei flytting med trygge rammer for alle involverte.

– Vi jobber fremdeles med å få på plass gode planer, sier Aas.

Som understreker at det viktigste er at flyttinga skjer under trygge forhold, og ikke hvor snart man kan flytte.

Powered by Labrador CMS