Årets UKM-fylkesfinaleresultat snart klart:

TERAPI: Ikke alt går etter planen da en litt merkelig terapeut-type tar på seg oppdraget å hjelpe ulike par i nød i sketsjen 'Parterapi'. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
TERAPI: Ikke alt går etter planen da en litt merkelig terapeut-type tar på seg oppdraget å hjelpe ulike par i nød i sketsjen "Parterapi". Foto: Maiken Kiil Kristiansen

- Føler vi gjorde det bra

BALSFJORD: Foran en fullsatt scene viste en gjeng Balsfjordungdommer fram talent, kreativitet og humor under årets fylkesfinale på Finnsnes i helga. Nå venter landsfinalen – dersom de går videre.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg føler det gikk veldig bra. Vi gjorde ingen feil og det var helt stille i salen da vi framførte. Mange mente vi burde gå videre, men vi har valgt å ikke satse på det. Det blir som det blir, sier Blanka Cysarczyk.

Hun representerte Balsfjord sammen med fire andre i sketsjen «Generasjon perfeksjon» under fylkesfinalen på fredag. Teaternummeret tar for seg utfordringer og problemer som dagens samfunn møter på, som kroppspress, drikkepress, utfordringer knyttet til sosiale medier og psykisk helse.

- Noen sliter med en ting, andre med alt. Ideen fikk vi på Kongsbakken videregående skole, hvor flere av oss er elever. Vi er fornøyd med opptredenen vår, sier Cysarczyk.

- Gikk fantastisk

Bjørn Hjalmar Wolden stilte med åtte andre i sketsjen «Parterapi», som har hentet inspirasjon fra Kevin Vågenes sin NRK-serie med samme navn. Her tar en smågal terapeut i mot par, som sliter med ulike utfordringer i forholdet. Også han var godt fornøyd med innsatsen fredag.

Ikke alt går etter planen da en litt merkelig terapeut-type tar på seg oppdraget å hjelpe ulike par i nød i sketsjen "Parterapi".

- Jeg føler det gikk fantastisk. Publikum flirte og hadde det kjempeartig, det hadde jeg og, sier Wolden.

Som deltaker, fikk han ikke selv med seg mange av de andre bidragene. Likevel har han noen favoritter.

- Salen var stort sett stappfull på alle forestillingene. Det jeg har sett fra Balsfjord har vært veldig bra. Jeg er kanskje litt hjemmekjær, men det er det vel lov å være, sier Wolden.

Det var ikke kun sketsjene «Generasjon perfeksjon» og «Parterapi» som gikk videre fra den lokale mønstringa i Balsfjord til fylkesfinalen. Det gjorde også dansen til gruppa «Silver». Nanna gikk videre med kunstverket «Dag og Natt». Miriam med kunstverket «Ulv» og Jane med bildet «Stengt». Ikke et eneste musikkinnslag ble sendt videre fra Balsfjord, noe fagjuryen begrunnet med at låtene ikke var skrevet av ungdommene selv.

Varierte innslag

Fra Bardu gikk Madelen Kristensen videre med maleriet «Sommerblomster og tegninga «Snømann i dyrehagen». Det gjorde også Andrea Nervik med fotografiet «Lillebror». Rockebandet «Hjernedød» imponerte med låta «Sharp Dressed man» av ZZ Top. Hiphopdanserne i «Squaden» gikk videre med sin koreografi til «Park Minyoung X May J. Lee». Jonas Furuly Kristiansen gikk også videre med sangen «Diamonds» av Rihanna.

I Målselv gikk Live Solheim Langnes videre med egenproduserte smykker. Det gjorde også Sigurd Håker med teningen «Taken Over». Synne Sjøgren Sivertsen gikk videre med låten «Fix you» av Coldplay. Markus Nesvik gikk til fylkesfinalen med sin egen dansekoreografi til «Forever young» av Blackpink og Grændis Girls imponerte med sketsjen «Løp, Klæbo!»

Powered by Labrador CMS