Første skoledag på nytt:

OPTIMISTISK: Rektor John-Terje Sørensen ved Storsteinnes skole forteller at både elever og ansatte var ved godt mot under åpninga mandag. Foto: Sol Gabrielle Larsen
OPTIMISTISK: Rektor John-Terje Sørensen ved Storsteinnes skole forteller at både elever og ansatte var ved godt mot under åpninga mandag. Foto: Sol Gabrielle Larsen

– Føles både skummelt og bra

STORSTEINNES: Det var en gjeng spente og nervøse fjerdeklassinger som mandag møtte opp i skolegården på Storsteinnes til en ny og veldig annerledes hverdag.

Publisert Sist oppdatert

– Hvordan er det egentlig å være tilbake igjen?

– Det er bra. Og skummelt, sier Danielle (9).

– Hva er det som er skummelt?

– Det er skummelt om noen har koronaviruset uten at de vet om det, sier hun.

De hadde alle forstått alvoret, elevene vi møtte utenfor Storsteinnes skole. Det gjaldt også for resten av småtrinnet, skal vi tro rektor John-Terje Sørensen. Det var en alvorstynga gjeng som møtte han under reåpninga mandag. Noen kom med buss. De hadde fått beskjed om å holde seg i setene sine til de fikk beskjed om noe annet.

– Elevene ble henta ut trinn for trinn. Vi hadde laga ulike oppmøteplasser. Alle visste hvor de skulle gå. Det var en harmonisk start på åpninga, men også en spenning blant både elever og ansatte. Alle var godt forberedt, sier rektoren.

Får ikke klemme

Det går 284 elever på Storsteinnes skole. Mandag ble en tredel av disse ønska velkommen tilbake. Det er elever ved 1. – 4- trinn som i første omgang får vende tilbake til pultene sine. Eller til en pult i alle fall – for langt fra alle får møte opp i sine gamle klasserom. De fire klassene er delt inn i åtte «kohorter» som hver består av 10-15 elever. Dette er gjort for å minske en eventuell spredning av koronaviruset.

Benedicte, Josra og Danielle har havna i samme «kohort». Her hygger de seg sammen ute.

– Alle klassene er delt i to. De jobber adskilt, leker adskilt og har ulike friminutt. Ute har de fått utdelt ulike områder å bevege seg på. De får ikke håndhilse eller klemme og må holde én meters avstand til hverandre. Vi har en masse retningslinjer å følge og smitteverntiltak og hygienetiltak, sier Sørensen.

Likevel er noe som før.

– Elevene skal såklart få trøst om de trenger det, sier han.

Rektoren kjenner ikke til om det finnes enkelte familier som har valgt å holde elevene borte fra skolen på grunn av redsel for koronasmitte.

– Men jeg tror ikke det er noen. Det var fulle pulter som møtte lærerne i dag, sier han.

Har savna hverandre

Ingen vet når elevene ved mellomtrinnet og ungdomsskolen er tilbake. Og ingen vet heller hvordan de skal organisere gruppene når den tid kommer. Det er mange uavklarte spørsmål og få svar.

Rektor John-Terje Sørensen ved Storsteinnes skole forteller at både elever og ansatte var ved godt mot under åpninga mandag.

– Vi forholder oss til de to første ukene i første omgang. Når de siste elevene kommer, må vi finne andre løsninger. Om alt går greit og vi opplever lite smitte, vil vi nok føle mer trygghet i å være tettere sammen igjen, sier Sørensen og legger til:

– Det er viktig å få normalisert hverdagen igjen. Det er klart, det er det, sier han.

I skolegården hopper de tre niåringene Danielle, Josra og Benedicte tau. De har gleda seg til å være sammen igjen. Men som Danielle, har også Benedicte kjent litt på redselen i det siste.

– Jeg synes det er litt skummelt at ikke alle er på skolen, sier hun.

Eskil (10) slentrer innom jentene. Han synes det er bra at skolen har åpna igjen.

– Har du savna vennene dine?

– Ja, sier han.

Tvillingsøster Sara (10) har også det.

– Det var fint å se de andre igjen.

Powered by Labrador CMS