STEMPLET OG KLAR: Joakim Stensland var sikker i sitt valg da han på valgdagen leverte inn sine stemmesedler. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
STEMPLET OG KLAR: Joakim Stensland var sikker i sitt valg da han på valgdagen leverte inn sine stemmesedler. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

- Føles godt å ha gjort borgerplikten

BALSFJORD: Joakim Stensland (22) var innom valglokalet på Storsteinnes for å avlegge sin stemme på valgdagen. Det har han inntrykk av at de fleste på hans alder gjør.

Publisert Sist oppdatert

Dette er det andre kommune- og fylkestingsvalget som Joakim Stensland kan stemme ved. Han synes det er viktig at han kommer seg innom valglokalet for å avlegge sin stemme, og har prøvd å bruke litt tid på sette seg inn i hva han skal stemme på.

- Det er jo viktig å stemme. Stemmer man ikke, så kan man heller ikke klage når ting ikke går den veien man ønsket seg, sier 22-åringen fra Storsteinnes.

Dobbeltsjekket

Han forteller at han har stemt det samme alle årene han har stemt, og at han egentlig har vært sikker lenge på hva han skal stemme.

- Men så leser man seg litt opp og dobbeltsjekker at det fortsatt er det partiet man er mest enig med, sier han.

Det er ingen spesielle saker som stikker seg ut som spesielt viktige for han.

- Det er mer helheten av hva partiene mener, og at de jevnt over de det partiet som er mest enig med meg, sier han.

Unge stemmer

Inntrykket hans er at de fleste unge voksne på hans alder bruker stemmeretten sin.

- Alle mine venner stemmer i alle fall. Jeg vet ikke helt hvor mye de setter seg inn i politikken, men de tar seg i alle fall tid til å stemme, sier han.

Hva han stemmer, holder han for seg selv. Men han tror ikke det kommer til å skje de store endringene i balsfjordpolitikken framover.

- Hvis jeg skal gjette så tror jeg flest stemmer går til Arbeiderpartiet og nest flest til Senterpartiet. Jeg tror Arbeiderpartiet blir sittende med ordføreren, sier han.

Powered by Labrador CMS