Mange planlegger å feriere i eget land til sommeren:

TRAVEL SOMMER: Daglig leder ved Teknisk Bureau Bardufoss forbereder seg på en hektisk sommer. De har tidligere erfart av nordmenn ofte tar vedlikeholdet like før de reiser på bilferie. Foto: Arkivfoto
TRAVEL SOMMER: Daglig leder ved Teknisk Bureau Bardufoss forbereder seg på en hektisk sommer. De har tidligere erfart av nordmenn ofte tar vedlikeholdet like før de reiser på bilferie. Foto: Arkivfoto

– Folk har fått et spark i rompa til å realisere campingdrømmen

MÅLSELV: Folk har begynt å tenke på alternative sommerplaner. Lians Caravan og Fritid har allerede merket økt interesse og Teknisk Bureau Bardufoss forbereder seg på hektisk sommer.

Publisert Sist oppdatert

Sommerferien kommer til å bli annerledes og det oppfordres til å reise innenlands. Det har ikke gått ubemerket hen hos Lians Caravan og Fritid. Daglig leder, Hege Lian, forteller at de har hatt stor pågang de siste ukene, men ikke en helt normalpågang. For i butikken på Andslimoen har det blitt færre kunder. På nett derimot har ikke forespørslene latt vente på seg.

– Vi merker en pågang på interesse på camping, rett og slett. Det er lite folk i butikken, men det er mye spørsmål på nett om både utleie og kjøp av campingvogn og bobil. Jeg tror folk har fått et spark i rompa til å realisere campingdrømmen nå, sier Lian.

Mer digitale

På Lians ser de positivt på sommeren i vente og prøver å forberede seg på større pågang. Både når det gjelder salg og utleie av vogn og bil, men også andre ting en måtte trenger på campingferie. Og det er nok ikke bare nye campere som har fått et påskudd til å tenke alternative løsninger. De siste ukene har trafikken på internettsidene økt.

– Vi har fått et spark i rompa for å bli mer digitale. Presentere vogner og biler med ordentlig bilder. Vise enheten akkurat som den er. Vi kan også bruke nett til å lære opp folk og nybegynnere. Det er mange som er redd for å bruke gass eller få motorstopp for eksempel, forteller Lian.

Nye campere

Det er stor variasjon i hvem som tar kontakt om dagen. Det er flere som aldri før har vært på campingferie som nå søker råd. Lian forteller at de har fått alle type spørsmål i det siste. Alt fra hvor mye det koster å leie og hvor man kan campe til sanitærmuligheter og selvforsyning av strøm med solcellepanel.

Pågangen de siste ukene har vært så stor har de ser for seg å måtte gjøre flere vogner og biler tilgjengelig for leie.

– Nå er det bare å klare å finne ut hvor mange biler og vogner man skal i utleie. I fellesferien kunne vi sikkert leid ut mye mer enn vi har. Det er også et godt marked for å selv, forteller Lian.

Folk har spørsmål om alt fra kjøp og leie av bobil og campingvogn, til hvor man kan campe til sommeren. Hege Lian forteller at det ikke er noen spørsmål som er for dumme, hun tror de er blitt spurt om det meste allerede.

Ferie i Norge

Hege Lian ser for seg at sommeren som kommer er året å feire i Nord-Norge. Tidligere år er det blitt skrevet mye om overfylte campingplasser og mange utenlandske turister på veiene. Lian tror det kommer til å være begrenset sommeren som kommer.

– Nå er det litt tryggere å kjøre det ute og ikke fullt av folk, forteller hun, og legger til at det også er viktig å støtte den regionen når utenlandsturismen går ned.

– Det er min sommerplan, sier Lian.

I tillegg anbefaler hun de som har tenkt til å feriere i Nord-Norge om å ta seg sein ferie om de kan.

– Jeg ville faktisk flytte ferien. Det fineste været er nærmere høsten, mener hun.

Tror det blir travelt

Det er ikke bare Lians som ser for seg større pågang når sommerferien nærmer seg. Teknisk Bureau Bardufoss tror det kan bli hektisk når ferien nærmer seg og folk trenger vedlikehold på bil.

– Vi er spent på hvordan sommeren blir når det blir mindre av Syden og utenlandsreiser. Av erfaring vet vi at Ola Nordmann er seint ute med ordne bilen, forteller daglig leder, Morten Smevik.

Daglig leder ved Teknisk Bureau Bardufoss forbereder seg på en hektisk sommer. De har tidligere erfart av nordmenn ofte tar vedlikeholdet like før de reiser på bilferie.

Smevik tror det kommer til å bli et annerledes år og Teknisk Bureau er forberedt på at det kan bli mye å gjøre. Perioden de har mest å gjøre er mellom mai og september, nå tror han at det vil være enda større pågang utover våren og sommeren. Når folk skal feirer innenlands med egen bil tror han trykket på verkstedet vil bli enda større.

– Folk oppdager plutselig at de trenger service. Oppfordringen er at folk begynner å planlegge og tenke vedlikehold. Sommeren er den travleste tiden vi har, forteller Smevik.

– Vi skal klare å hjelpe alle, men vet at mange bruker å komme seint.

Samtidig har en del arbeid som skulle vært gjort tidligere blitt utsatt på grunn av koronasituasjonen, fordi folk har utsatt avtalen på verksted.

– Det er litt etterslep med folk som ikke har kommer på service og EU-kontroll, sier Smevik.

Færre butikkbesøkende

Når det gjelder besøk i butikken merker også Teknisk Bureau nedgang. Det er likevel ikke stor nedgang i bilsalget, fram til påske har det gått som normalt og de har levert i henhold til budsjettet.

– De som er innom her har mer konkrete henvendelser og det blir ofte til salg, forteller Smevik.

Det har vært en liten nedgang og trenden hos kundene er den samme i resten av konsernet forteller han. Hvor stor påvirkning koronasituasjonen har hatt på nedgangen er vanskelig å si, mener han.

Folk kjøper bil

Daglig leder på Sulland Bil AS, Odd Arild Nordseth, kan fortelle at salget av biler går veldig greit. De har ikke merket mye til koronasituasjonen. Salget er tilnærmet det samme som i fjor.

– Verkstedet er i full drift og folk kjøper bil, forteller Nordseth og legger til at det går bra med de.

Han lurer på om folk kanskje har mer penger på kontoen til å kjøpe bil nå. Folk bruker mindre penger på reising, restaurantbesøk og andre steder som er stengt.

Det Nordseth derimot har merket forskjell er at de ikke lenger kan ha arrangementer for å samle folk. De har også et økt fokus på renhold.

– Vi vasker mye mer, forteller Nordseth og forklarer at både ratt og nøkler blir vasket jevnlig. De er også opptatt av å overholde retningslinjene om å være på avstand og vaske hender.

Teknisk Bureau har også erfart at kundene er opptatt av retningslinjene fra myndighetene.

– Vi merker at folk viser stor respekt når det gjelder hygieneregler, forteller Smevik.

Powered by Labrador CMS