TRAFF MED BOOKING: Festivalen traff skikkelig med bookingen. Mange kom langveis i fra for å se, spesielt Dr. Hook. Foto: Knut Solnes
TRAFF MED BOOKING: Festivalen traff skikkelig med bookingen. Mange kom langveis i fra for å se, spesielt Dr. Hook. Foto: Knut Solnes

Folk strømmet til countryfestival i helga

MÅLSELV: Det startet torsdag kveld og endte med en finale med selveste Dr. Hook lørdag kveld. Årets countryfestival på Målselvfossen Feriesenter samlet hele 4000 og ble kanskje den aller beste av countryfestivalene på stedet på stedet etter at festivalen ble etablert i 2007.

Publisert Sist oppdatert

Stor stemning, mye god musikk – og med Dennis Locorriere og hans legendariske Dr. Hook på scenen, ble dette en suksess for arrangører, musikere og publikum som kom.

– Det ble helt rått. Folk kom allerede på onsdag, og det viser seg at de kommer tidligere og tidligere fra år til år. Allerede onsdag var det på plass 200 bobiler og vogner her, forteller festivalsjef Tormod Berg.

Første besøk i Norge på 40 år

Festivalen traff meget god med musikken, der også norgeskjente Vassendgutane og Sie Gubba var på besøk. Men det var nok Dr. Hook som ble festivalens store trekkplaster og det store samtaleemnet for mange av de som kom.

Så leverte da også bandet svært godt fra scenen, og vokalist Locorriere har holdt sin velkjente stemme godt ved like fra 70-tallet da bandet herjet på listene verden over. Ikke minst i Norge der de toppet listene i hele 16 uker med albumet «A little bit more» som kom ut i 1976.

Dr. Hook har ikke vært i Norge på 40 år før de i helga kom til Målselv og Målselvfossen. Nå skal de turnere Norge rundt i sommer der en rekke andre festivaler er booket. Gode gamle låter som «Sylvia’s Mother», «When you’re in love with a beautiful woman» og «A little bit more» har de fortsatt med seg i bagasjen.

Folk fra alle kanter

Nordnorsk Countryfestival kan altså slå i bordet med litt av en booking helga som gikk, og Tormod Berg sier da også at det gang på gang viser seg at gamle helter selger.

– Det ser ut som om det er de gamle bandene som virkelig trekker folk. Det så vi også da Smokie var her. Og jeg må si at Dr. Hook var veldig bra. Det var mye styr for å få dem hit, men det ble virkelig suksess. Det kom folk til festivalen fra alle kanter. Masse nordfra, fra Alta og nordover, og fra Vesterålen var det mye. Vassendgutane og Sie Gubba var også veldig bra, positive folk, og det ble en festival som gikk bare fint. Det var bare godord å høre under festivalen, og alt gikk knirkefritt, forteller Berg.

Uforglemmelig og minnerik er ord som brukes etter helgens begivenhet ved Målselvfossen. Neste festival er dansebandfestivalen i august.

Powered by Labrador CMS