ENDRINGER: Onsdag skal rådmann Rigmor Richardsen legge fram sine forslag til endringer i rådmannens stab for formannskapet i Balsfjord. Arkivfoto. Foto: Ivar Løvland
ENDRINGER: Onsdag skal rådmann Rigmor Richardsen legge fram sine forslag til endringer i rådmannens stab for formannskapet i Balsfjord. Arkivfoto. Foto: Ivar Løvland

Foreslår endringer i rådmannens stab

BALSFJORD: Under onsdagens formannskapsmøte i Balsfjord skal politikerne ta stilling til hvilke endringer som skal gjøres, for at rådmannens stab skal bli mindre topptung enn i dag.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst vedtok politikerne i Balsfjord at det skal utredes en mulig omstilling og omorganisering av rådmannens stab. Nå er utredninga gjennomført, og under onsdagens formannskapsmøte legger rådmannen fram sin innstilling til omorganisering for politikerne.

Mindre topptung

Endringene som rådmannen foreslår innebærer at to økonomirådgivere og en personalrådgiver som i dag er en del av staben, fortsatt skal være der. I tillegg skal en prosjektstilling som planlegger fortsatt være en del av staben fram til planlagt avslutning for prosjektet, som er i utgangen av september. En HMS-konsulent videreføres ikke, da prosjektet den hørte til ikke videreføres.

Rådgivere

Det er to rådgiverstillinger i rådmannens stab i dag som ikke lenger kommer til å være der, dersom politikerne går inn for rådmannens innstilling. Den ene som er en barnehage- og skolefaglig rådgiver flyttes fra rådmannens stab og inn under sektorlederen for oppvekst og kultur som kommunen er i gang med å ansette. Rådgiverstillinga for helse har stått vakant den siste måneden, og kommer da ikke til å videreføres. Der vil arbeidsoppgavene flyttes til den nye sektorlederen for helse.

Næringssjef

En halv næringskonsulent-stilling kommer også til å utgå dersom rådmannens innstilling blir vedtatt. I stedet kommer alle de frigjorte stillingshjemlene og midlene i staben til å omprioriteres til ei ny stilling som næringssjef i kommunen.
- Det er nok kanskje den næringssjefsstillinga som er den største endringa i staben, i det forslaget som blir lagt fram. Det sammen med at man tenker at man ønsker å ha en mer spisset ledelse i rådmannens stab, sier rådmann i Balsfjord, Rigmor Richardsen.
Hun sier at mange av oppgavene som en eventuell næringssjef vil ha, i dag blir utført av kommunalsjefen for plan og utvikling.
- Men der blir det litt for dårlig tid til å følge opp. Man får gjerne igangsatt, men så blir det mange arbeidsoppgaver internt, og jeg tror kvaliteten på arbeidet vil bli bedre med en næringssjef som skal ivareta disse oppgavene, sier hun.
Hun håper ei slik stilling vil bidra til at flere ønsker å etablere næringsvirksomhet i kommunen og at det vil samtidig vil bidra til å sikre arbeidsplassene som allerede er der.

Ingen besparelser

I utgangspunktet kommer ikke kommunen til å spare penger på den omorganiseringa som legges fram i rådmannens innstilling.
- Nei, ikke i utgangspunktet. Vi vil sannsynligvis ikke spare noe midler. I høyden en halv stillingshjemmel. Men målet er i hovedsak å levere bedre tjenester, sier Richardsen.

Powered by Labrador CMS