BEST: Lovise Heimdal (foran) og Fredrik Mack Rørvik var raskest på henholdsvis 10 og 15 km fri teknikk på Bardufoss skisenter lørdag. Foto: Ivar Løvland
BEST: Lovise Heimdal (foran) og Fredrik Mack Rørvik var raskest på henholdsvis 10 og 15 km fri teknikk på Bardufoss skisenter lørdag. Foto: Ivar Løvland

Førjulsrenn under gode forhold

LANGRENN: Førjulsrennet samlet 300 løpere på Bardufoss lørdag. De fikk gjennomføre konkurransen i gode løyper og med 13-14 minusgrader i luften.

Publisert Sist oppdatert

- Det var godt at vi klarte å gjennomføre rennet. Det er lite renn nå og i perioden fremover, så vi ville gjerne klare å arrangere dette rennet, sier Gjermund Hol.

Rennlederen i Bardufoss OIF kunne heldigvis se kvikksølvet i gradestokken krype oppover fredag kveld, etter at kulda holdt et stramt grep om Bardufoss torsdag og fredag. Lørdag morgen var det kommet opp i 9 minus, og da kunne arrangørene puste lettet ut. De slapp å avlyse, eller flytte rennet til Bardu, som var alternativet om minusgradene var færre der lørdag.

Rett nok sank temperaturen til 13-14 minus ut over formiddagen lørdag, men den holdt seg der og skapte derfor ikke noen vansker for rennet. Annet enn at enkelte fikk litt frosne fingre i løpet av konkurransen.

- Den enkelte løper må kle på seg litt ekstra når det er kaldt ute, understreker rennlederen.

BOIF klarte etter litt ekstra arbeid å lage gode traseer til fristilsrennet, og fikk mange gode tilbakemeldinger etterpå.

- Jeg tror de aller fleste er glad for at vi klarte å arrangere i dag, sier Gjermund Hol.

Blant herrene var Fredrik Mack Rørvik raskest. Skiskytteren fra Bardufoss representerer nå Tromsø skiklubb i langrennssporet, og var tre sekunder foran Rune Strømholdt i mål på 15 kilometeren. På spinnesiden vard et tynnere med løpere, men Lovise Heimdal viste seg som den klart beste. Sisteårsjunioren fra Bardu var 1.37 bedre enn Hilde Espnes fra Senja ski. Erik Valnes fra BOIF vant eldste juniorklassen, mens klubbkompis William Nymo Melseth sørget for hjemmeseier også i 17-årsklassen. Sivert Moen fra Mellembygd ble her toer.

Se stort bildegalleri fra rennet her:

Powered by Labrador CMS