FORNØYD: Tannlege Parvez ved Balsfjord tannklinikk. Foto: Ivar Løvland
FORNØYD: Tannlege Parvez ved Balsfjord tannklinikk. Foto: Ivar Løvland

Først i Norge i sitt slag

STORSTEINNES: Tannlege Parvez Machuletz ble i høst uteksaminert fra Universitetet i Dresden i Tyskland med en master innen yrket som ingen andre i Norge har fra tidligere av.

Publisert Sist oppdatert

Tannlegen, som har drevet egen privat klinikk på Storsteinnes siden 2012, har nå en «master of science» i implantat og periodontalterapi. Det siste går på tannkjøttsykdommer.

- Jeg er den enste tannlegen i Norge med denne masteren, og fordelen med en master er at man er nødt til å oppdatere seg faglig, sier Parvez.

Han ble uteksaminert som tannlege i 1996 i Berlin, og kom til Storsteinnes allerede i 2003. Nå er han inne i sitt åttende år med egen klinikk i Balsfjord, og der utvider han stadig. Nye behandlingsrom, venterom og resepsjon er så godt som klare til å bli tatt i bruk. Han har investert i mikroskop og digital avstøpning og har også gått til anskaffelse av en 3D-røntgenmaskin på klinikken.

- Bare den koster 1 million kroner, men den er leaset, smiler Parvez.

Masterstudiet i Tyskland har han tatt på deltid i løpet av to og et halvt år. Med månedlige besøk i Tyskland på tolv ulike universitet og høgskoler og flere hospiteringer hos privatpraktiserende spesialister innen faget. Det var 28 elever fra fem ulike land som studerte sammen.

- Svært lærerikt, men kostbart. Og for å ikke gå konkurs, måtte jeg ta masteren ved siden av jobben min her på Storsteinnes, sier Parvez, som viser til at studier fra Tyskland viser at hver fjerde pasient har en tannkjøttsykdom.

- Det er normalt folk over 40 år som får tannkjøttsykdommer, sier Parvez.

Stadig bedre implantater og operasjonsteknikker gjør at oppdragsmengden til tannlegen stadig blir større. På Storsteinnes har han pasienter fra Tromsø i nord til Narvik i sør. Nå har han ansatt en assistent på opplæring, og står på for at ingen skal måtte vente lenge på ledig time.

- Hos meg skal ingen måtte vente, smiler tannlege Parvez Machuletz på Balsfjord tannklinikk.

Powered by Labrador CMS