BETENKT: Søndagen ble ikke slik Fredrik Mack Rørvik hadde håpet på, etter en sterk 3. plass dagen før. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)
BETENKT: Søndagen ble ikke slik Fredrik Mack Rørvik hadde håpet på, etter en sterk 3. plass dagen før. Foto: Ivar Løvland (Arkiv)

Først pallplass – så nødbrems

MÅLSELV/TELEMARK: Fredrik Mack Rørvik gikk inn til en tredjeplass på norgescup-sprinten i Drangedal lørdag. Det er 25-åringens første pallplass i norgescupen på mange sesonger.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vet ikke hvor mange år det er siden jeg sist var på pallen i et norgescuprenn, men det er ganske mange. De siste tre årene har i hvert fall jeg ikke vært topp-tre, så dette var gøy, sa en fornøyd Fredrik Mack Rørvik fra Målselvs skiskyttere etter lørdagens renn.

Dagen etter skulle han forsøke å kopiere bragden med en god jaktstart. Det gikk ikke spesielt bra. En 8. plass er isolert sett er ikke så verst, men med en kropp som var langt unna så bra som den bør være, trekker han nå i «nødbremsen».

– Jeg frykter at jeg er på kanten til å kjøre kroppen for hardt. Derfor blir det litt «nødbrems» for å ikke bikke over kanten, sa Fredrik Mack Rørvik mandag.

Han var feilfri på lørdagens sprint på Gautefall skistadion i Drangedal i Telemark. Opp til vinneren Emil Nyeng fra Vingerom skilte det 22 sekunder. Også han var feilfri skytemessig. Mellom dem kom Sturla Holm Lægreid fra Bærum. Han pådro seg en strafferunde på sprinten.

– Jeg måtte jobbe for å få blinkene ned på den stående skytinga, men heldigvis gikk det bra. I sporet var det kanskje ikke 100 prosent, men brukbart, sa Fredrik etter lørdagens skyting.

Fungerte ikke

Søndag kjente han allerede før start at ting ikke var som det skulle være med kroppen.

– Oppvarminga var dårlig, og kroppen var helt tom. Ingenting fungerte, sa Fredrik Mack Rørvik om det løpet.

Riktignok var han feilfri på begge ligg-skytingene, men med to strafferunder på begge de stående seriene, falt han bakover på listene. Etter løpet konkluderte han med treneren at han sannsynligvis har kjørt kroppen for hardt de siste ukene. Nå må han ta det helt med ro noen dager for å ikke havne på «minussiden».

Neppe utenlands

– Sett i ettertid var nok ikke løpet lørdag heller så bra i sporet, men jeg er rask på standplass, og det hjelper på. Nå må jeg prøve å være forsiktig en periode for å få samlet overskudd igjen, sa Fredrik Mack Rørvik.

Dermed tror han ikke at helgas prestasjoner vil gi noen representasjonsoppgaver, som kanskje en pallplass også søndag ville åpent for.

– Hadde jeg hatt to pallplasser, så kanskje, men neppe nå.

Litt bak de beste

I den eldste juniorklassen ble det en 45. plass på sprinten og en 34. plass på jaktstarten for Håkon Nordmo fra Målselvs skiskyttere. I klasse 19 år ble det en 14. plass på sprinten for klubbkompis Jørgen Brones Stenersen.

Powered by Labrador CMS