Erik Valnes med mye å juble for

MYE Å JUBLE FOR: Erik Valnes får her champagnespruten fra lagkompis Sindre Bjørnstad Skar etter verdenscupseieren på lagsprinten lørdag. Nå får Erik også verdenscupsjansen i Otepää rett før U23-VM i Lahti. Foto: Sebastian Kahnert DPA NTB scanpix
MYE Å JUBLE FOR: Erik Valnes får her champagnespruten fra lagkompis Sindre Bjørnstad Skar etter verdenscupseieren på lagsprinten lørdag. Nå får Erik også verdenscupsjansen i Otepää rett før U23-VM i Lahti. Foto: Sebastian Kahnert DPA NTB scanpix

Først verdenscup - så U23-VM

MÅLSELV: Erik Valnes imponerte i verdenscupen i Dresden med en tredjeplass individuelt og seier på lagsprinten. Mandag kom beskjeden at BOIF-løperen også er klar for kommende helgs verdenscupsprint i Otepää i Estland.

Publisert Sist oppdatert

- Det er godt å komme med videre i verdenscupen. Det er fint å få nye sjanser, sier Erik Valnes.

22-åringen fra Bardufoss OIF imponerte stort da han fikk sjansen i verdenscupen i tyske Dresden i helga. Lørdag gikk han inn til en sterk tredjeplass, bare slått av landsmannen Sindre Bjørnstad Skar og russiske Gleb Retivykh. Søndag kompletterte Valnes ei strålende sprinthelg med seier på lagsprinten sammen med Bjørnstad Skar. De gikk på det norske førstelaget og vant, foran det norske andrelaget med Pål Golberg og Eirik Brandsdal.

Mandag kom beskjeden fra forbundet om at Valnes får en ny sjanse i verdenscupen. Han skal allerede lørdag gå for Norge i Estland når verdenscupsirkuset flytter seg til Otepää. Der går Valnes den klassiske sprinten. Før han setter seg nærmest rett på flyet og flytter seg til Lahti der U23-VM starter mandag med den klassiske sprinten allerede på første dag av mesterskapet der.

- Det er ingen problem at Otepää kommer bare to dager før. Hadde det vært samtidig hadde jeg valgt verdenscupen fremfor U23-VM. Det er verdenscupen som er klart viktigst for meg, sier 22 år gamle Erik Valnes.

Høyere enn U23

Han setter derfor også lørdagens tredjeplass i verdenscupsprinten i tyske Dresden høyere enn gullet han vant på fjorårets sprint i U23-VM i Sveits.

- Det å komme på seierspallen i verdenscupen er klart størst for meg, og det var ei helt fantastisk helg for min del, sier Erik Valnes.

Han hadde lørdag 11. beste tid i prologen og tok seg deretter greit videre fra både kvartfinalen og semifinalen. I finalen gikk han et nytt sterkt løp, og bare landsmannen Sindre Bjørnstad Skar og russiske Retivykh klarte å være raskere i bysprinten. Ei sterk forbedring av fjorårets sprint samme sted da Erik Valnes debuterte med en 22. plass.

Mye fransk kluss

Det ble en rotete finale der først to franske løpere falt og ødela for hverandre. Erik Valnes ble mye hindret, men klarte akkurat å komme seg rundt dem. Han var i rygg på den tredje franske løperen da også han gikk over ende. Da var avstanden opp til de to beste blitt for stor, og Valnes kunne nærmest bare rusle over målstreken til sin første pallplassering.

- Det å stå på seierspallen var bare stort, sier Erik Valnes.

Lagseier

Noe mindre var ikke opplevelsen søndag da han sammen med Bjørnstad Skar gikk inn til seier på lagsprinten.

- Det var mye nerver før finalen, men jeg føler at jeg gjorde jobben bra. Målet var å være med der fremme og unngå uhell, samtidig som jeg ikke måtte bruke for mye krefter underveis. Sindre var i rå form i helga og det var deilig å se han avgjøre spurten til vår fordel, og det å stå øverst på seierspallen var bare en stor og fantastisk følelse, sier Erik Valnes.

Ny verdenscup

Belønninga etter helgas prestasjoner fikk han i form av en ny verdenscupsjanse. I Estland blir konkurransen enda større, med enkelte løpere som droppet Dresden etter Tour de Ski på plass.

- Det blir gøy å kunne konkurrere i «ordentlige» tøffe sprintløyper mot de aller beste, sier Erik Valnes.

Tenker ikke VM

Otepää teller med i uttaksprosessen mot verdensmesterskapet i østerrikske Seefeld, og flere nevner nå Valnes som en mulig utfordrer til sprintlaget som skal dit. Det tenker ikke hovedpersonen selv noe på.

- Nei, det skal nærmest være umulig å komme med på det laget, men det er jo moro om jeg er i diskusjonen. Uansett er det et NM som også er før VM-laget blir tatt ut, sier Erik Valnes.

I andre rekke

Etter Otepää bærer det rett til Finland og U23-VM. Mandag kom uttaket dit, og som ventet var tittelforsvareren fra BOIF på forbundets liste til mesterskapet.

- Men akkurat nå kommer det mesterskapet i andre rekke. Det er verdenscupen jeg har aller mest lyst til å prestere godt i, sier Erik Valnes.

Der er første nye sjanse allerede lørdag.

Powered by Labrador CMS