BEST: Morten Hol (t.h.) var best i sesongens første duell med Trym Silsand Gerhardsen i uværet på Bardufoss søndag. Foto: Ivar Løvland
BEST: Morten Hol (t.h.) var best i sesongens første duell med Trym Silsand Gerhardsen i uværet på Bardufoss søndag. Foto: Ivar Løvland

Første stikk til Morten da sesongen ble blåst i gang

RUSTAHØGDA: Det ble en forrykende sesongstart for skiskytterne på Bardufoss skisenter. Vind med kuling i kastene og tidvis tett snøvær gjorde forholdene svært utfordrende.

Publisert Sist oppdatert

Det skulle nok ikke vært så veldig mye verre enn det var søndag, for at skiskytternes sesongåpning hadde måttet blitt avlyst. Vinden var tidvis svært sterk i kastene, og snøværet som raste over fylket i helga, hadde ikke Bardufoss på sin «unntaksliste». Men renn ble det, og flere fikk de svar som de ønsket i sesongens første test.

I 17-19-årsklassen viste Morten Hol at han blir å regne med også denne sesongen. Løperen fra Målselvs skiskyttere har sammen med Tromsø SSLs Trym Silsand Gerhardsen, vært av landets aller beste i sin årsklasse i flere sesonger. Søndag var Morten klart best av de to i årets første duell.

– Hverken jeg eller Trym legger for mye i et kretsrenn som dette, men det er godt å komme i gang med sesongen. Det har vi ventet en del på, smiler Morten Hol.

– Vanskelig

Han skjøt feilfritt på liggende, men i vinden måtte han ut i tre strafferunder etter den stående skytinga på sprinten søndag. Det var samme stående-skyting som konkurrenten fra Tromsø, men Trym fikk i tillegg en runde på første skyting. I tillegg hadde Morten Hol klart bedre fart i sporet under de tøffe forholdene.

– Det var mye tyngre enn et vanlig renn dette. Noe av de verste forhold vi har konkurrert under. Særlig på stående var vinden vanskelig når den var ujevn og tok i kroppen, sier vinneren fra Målselvs skiskyttere.

Til slutt ble avstanden ned til Trym Silsand Gerhardsen så mye som 1.21 minutter. Noen sekunder bak der igjen, kom Jørgen Brones Stenersen fra Målselvs skiskyttere. Han hadde en bom på liggende og to bom på stående skyting.

Nå venter et kretsrenn i Tromsø til helga, før det første viktige nasjonale rennet for sesongen kommer for juniorene. Da er det norgescup på Lygna.

– Nå blir det å slippe litt opp på treningene og spisse formen med litt kortere intervaller og lettere treninger, sier Morten Hol.

Knapt 70 løpere gikk sesongens første skiskytterrenn, etter at uværet gjorde at noen ikke fant det tilrådelig å sette kursen mot Bardufoss.

Powered by Labrador CMS