PROBLEM: Forsvaret mener ulovlig skuterkjøring i Blåtind skytefelt tidvis er et problem. Foto: Malin C. Straumsnes
PROBLEM: Forsvaret mener ulovlig skuterkjøring i Blåtind skytefelt tidvis er et problem. Foto: Malin C. Straumsnes

Forsvaret ønsker ei hånd på rattet

BALSFJORD: Balsfjord kommune skal revidere lokal forskrift om motorferdsel. Forsvaret ber om at deres interesser tas hensyn til i prosessen.

Publisert Sist oppdatert

Det er en lokal forskrift til lov om motorferdsel i utmark og på islagte vassdrag som nå skal revideres i Balsfjord kommune. Forslag til ny forskrift er sendt ut på høring, og alle merknader som kommer inn skal behandles i formannskapet før kommunestyret skal gjøre et endelig vedtak.

Merknader

Blant de som har kommet med merknader til kommunens forslag til revidert forskrift, er Forsvaret. De ønsker på generelt grunnlag at en lokal forskrift inntar hensynet til Forsvarets interesser.

«Dette er særlig begrunnet med at ulovlig motorisert ferdsel med snøscooter i Blåtind skytefelt til tider er et problem da kjørende utsetter seg for risiko, samt forstyrrer Forsvarets aktivitet,» skriver Forsvaret i sin høringsuttalelse til kommunen.

Må koordineres

Det er to paragrafer i den lokale forskrifta som Forsvaret helt konkret kommer med innspill til. I den ene paragrafen kommer det fram at det ikke skal foregå kjøring i blant annet skytefelt, men at fravikelse fra bestemmelsen kan skje med godkjennelse fra formannskapet.

«Dersom kjøring etter denne bestemmelsen skal finne sted innenfor skytefeltgrensen, må dette koordineres med Forsvaret. Avvik som godkjennes av Balsfjord Formannskap og skal finne sted innenfor skytefeltet må også koordineres med Forsvaret,» er Forsvarets kommentar.

Det samme gjelder en paragraf om skiløyper. Her presiseres det av Forsvaret at all ferdsel i skytefeltet må koordineres med dem, selv når kommunen ønsker å gjøre unntak fra paragrafen.

Powered by Labrador CMS