Minnesmerket etter den nordnorske krigshistoria gror ned:

ULIK IVARETAKELSE: Det er også nyklippet og velstelt i delen av elveparken som kommunen har ansvaret for, der gapahuken står.
ULIK IVARETAKELSE: Det er også nyklippet og velstelt i delen av elveparken som kommunen har ansvaret for, der gapahuken står.

Forsvarsbygg lover å rydde opp i «urskogen»

BARDUFOSS: Målselv kommune har mottatt klager på at Hærens del av parkområdet ved Andselva gror ned av ugress mens resten vedlikeholdes.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommune har mottatt henvendelser først og fremst fra næringslivsaktører i sentrum av Bardufoss samt representanter for NVIO (Norges veteranforbund for utenlandske operasjoner) som mener det nå er på høy tid at Hæren kommer på banen og tar sin del av vedlikeholdet i det ellers attraktive og vakre parkområdet.

I sommerhalvåret er dette området spesielt attraktivt og mye benyttet av turister og tilreisende, og lokalbefolkningen benytter området rundt elva til fornøyelse og rekreasjon.

ULIK IVARETAKELSE: Det er også nyklippet og velstelt i delen av elveparken som kommunen har ansvaret for, der gapahuken står.

Forsvarsbygg eier en del av området ved «gamlebrua», Veteranforeningene eier sammen med kommunene Veteranmonumentet, mens det er Hæren som eier Krigshistorisk landskap, med monument og display-kanon.

-Noe må gjøres

Krigshistorisk landskap – Narvik 1940 et et prosjekt fra 2009 som innbefatter flere monumenter på rasteplasser langs General Fleichers vei fra Narvik til Bardufoss. Det er litt ulikt hvordan vedlikeholdsansvaret er organisert på hver enkelt.

Statens vegvesen bidro på sin side med en halv million kroner til prosjektet til blant annet skilting.

En avtale for å ta vare på områdene for Krigshistorisk landskap, ble gjort også med Hæren, og det er denne det nå etterlyses oppfølging på av sentrumsaktørene.

De mener at gjengrodde plener og krattskog har fått utfolde seg fritt er med på å trekke ned helhetsinntrykket av hele området.

- Her bygger vi en lekepark til flere millioner. Det ser ikke bra ut. Noen må gjøre noe, sier Arne Lange i Målselv kommune.

Vil bli ordnet om kort tid

Området nord for brua framstår som ganske bra takket være innsatsen fra dels veteranene selv, handelsstanden og kommunen. Det er dessverre ikke tilfellet i skråninga sør for steinbrua.

ULIK IVARETAKELSE: Rundt Veteranmonumentet Touchpoint, er gresset klippet og alt ser velstelt og tiltalende ut.

Sjef for Hærens opsstø-avdeling på Bardufoss, plassmajor Helge Rikardson, bekrefter at det er Forsvaret som har ansvaret for vedlikehold av Krigshistorisk landskap og skråninga på nordsida av Andselva.

- Vi i Hæren bruker Forsvarsbygg til vedlikehold, og jeg har vært i kontakt med dem om dette i dag. De beklager at nettopp dette området har glippet for dem, men er takknemlig for at det ble sagt i fra, sier han, og kan opplyse om at Forsvarsbygg har lovet å komme og stelle rundt Krighistorisk landskap denne uka, og deretter jevnlig utover sommeren.

Powered by Labrador CMS