VETERAN: Slik så brannstasjonen ut i sine glansdager. Bildet ble sannsynligvis tatt tidlig på 1980-tallet. Foto: Morten Kasbergsens samling
VETERAN: Slik så brannstasjonen ut i sine glansdager. Bildet ble sannsynligvis tatt tidlig på 1980-tallet. Foto: Morten Kasbergsens samling

Forsvarsbygg skal rive 61 år gammel brannstasjon

MÅLSELV: En gammel sliter på Bardufoss flystasjon er snart historie. 6. august starter arbeidet med å rive den gamle brannstasjonen fra 1958.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsbygg inngikk tidligere denne måneden kontrakt med Norsk Saneringsservice AS fra Oslo om å rive den gamle brannstasjonen. Kontrakten har en verdi på nærmere 6,7 millioner kroner inkludert moms. Det kom inn to tilbud da riveprosjektet ble lyst ut på anbud.

- Norsk Saneringsservice starter rivejobben 6. august. Prosjektet skal ferdigstilles innen 15. oktober. Da skal hele brannstasjonen være borte, forteller prosjektsjef Torbjørn Henriksen i Forsvarsbygg.

I Forsvarsbyggs papirer er brannstasjonen oppført med 1958 som byggeår, men den har blitt påbygd etter det. Størrelsen på bygget er 1017 kvadratmeter. Det består stort sett av betong. Bakgrunnen for rivninga er at den nye brannstasjonen på Bardufoss flystasjon ble tatt i bruk sommeren 2017. Brannstasjonen er på 2300 kvadratmeter og hadde en kostnad på 149 millioner kroner.

Mye forurenset masse

Området hvor brannstasjonen ligger skal brukes videre til flyplassformål. Det skal ikke asfalteres, men det skal planeres ut og legges pukk. Ifølge kontrakten har Forsvarsbygg også opsjon på å bestille sanering av en drivstofftank og utskifting av forurensede masser der brannstasjonen sto.

Slik så brannstasjonen ut i sine glansdager. Bildet ble sannsynligvis tatt tidlig på 1980-tallet.

- Det er veldig mye PFAS-forurenset masse ved brannstasjonen, men det skal vi ikke angripe nå. I første omgang skal vi rive brannstasjonen. Så har vi opsjon på å takle eventuell forurenset masse akkurat rundt fotavtrykket etter brannstasjonen, sier prosjektsjefen.

PFAS er et stoff som er i brannskum. Det er også påvist en god del PFAS-forurensning i betongen i brannstasjonen. Betongen skal kjøres bort og behandles på en forsvarlig måte. Forsvarsbygg har en plan for å bytte ut PFAS-forurenset masse på flystasjonene rundt om i landet, og Bardufoss inngår i den planen.

Powered by Labrador CMS