RABATT: Daglig leder ved Målselvfossen Feriesenter, Bjørn Harald Arntzen, skriver i en e-post til Nye Troms at en busslast får betydelig rabatt når de betaler 900 kroner i parkering. (Arkivfoto)
RABATT: Daglig leder ved Målselvfossen Feriesenter, Bjørn Harald Arntzen, skriver i en e-post til Nye Troms at en busslast får betydelig rabatt når de betaler 900 kroner i parkering. (Arkivfoto)

Fortsatt avgiftsreaksjoner

MÅLSELV: For tredje året på rad reagerer gjennomreisende på parkeringsavgiftene ved Målselvfossen Feriesenter.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms har den siste tiden fått flere henvendelser fra personer som reagerer på parkeringsavgiftene ved Målselvfossen Feriesenter. En gjennomreisende fra Tromsø, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde i avisa, forteller at han i forrige uke hadde en lite trivelig opplevelse ved nasjonalfossen.

– Vi parkerte utenfor feriesenteret og skulle bare se på utsikten. Plutselig dukket ei parkeringsvakt opp og lurte på hva vi gjorde der. Vi skulle bare inn en tur for å kjøpe en brus vi kunne ta med oss videre, men vi fikk ikke handle fordi vi ikke hadde betalt 100 kroner i parkeringsavgift, forteller mannen.

Følte seg fotfulgt

Tromsø-mannen forteller at han følte seg fotfulgt av parkeringsvakta.

– De to, parkeringsvakta og den ansatte i disken inne i kafeen, var lite kundevennlige. Jeg sa at vi kunne ta to pinneis heller, for å ta med oss videre på turen, men det fikk vi heller ikke. Da vi ga opp og gikk ut til bilen, følte vi oss fotfulgt av parkeringsvakta, sier han.

– Vi kjørte heller til Bardufoss. Der ble det snakket om at folk avskyr Målselvfossen. Før kjørte folk dit for å kjøpe kaffe og et smørbrød mens de nøt utsikten. Det gjør de ikke lenger, sier han.

Busslast snudde

Han observerte også andre som snudde da de ble avkrevd penger for å parkere.

– En buss med pensjonister fra Tromsø ble avkrevd 900 kroner for å parkere. De snudde og kjørte til Bardufoss hotell i stedet for. Det var ikke en eneste buss der da vi kom, det var bare laksefiskere, sier han.

– Det er synd at de skremmer bort turistene og lokalbefolkninga. Ingen busser vil betale nesten 1000 kroner for å stå bak et gjerde og se på fossen, sier han.

- Norges dyreste?

Mannen forteller at han siden 1970-årene har besøkt Målselvfossen jevnlig.

– Etter tusenårsskiftet ble det ukoselig å komme dit. Man skal ikke si at man ikke kommer til å dra tilbake, for det er jo et fantastisk sted, men å betale 100 kroner for å sitte på balkongen og nyte en kopp kaffe, det skal jeg aldri gjøre igjen, sier han.

- Å ta 100 kroner for å se litt på fossen, det må da være Norges dyreste parkeringsplass. Om man bruker 30 kroner av verdikupongen man får på en kopp kaffe, så får man ikke 70 kroner tilbake. Det fikk vi ikke da vi var der i fjor, sier han.

Synd for kommunen

Tromsø-mannen mener parkeringsavgifta går ut over både feriesenteret og Målselv kommune.

– Kommunen har Målselvfossen i sine brosjyrer, og det er synd at det skal være sånn. Det er jo spesielt når det er én av Norges fineste fosser det er snakk om, sier han.

- Man blir møtt av en uvennlig ansatt som nærmest geleider de besøkende bort til parkeringsautomaten. Sånn skal det ikke være, mener han.

Betydelig rabatt for busslast

Daglig leder ved Målselvfossen Feriesenter, Bjørn Harald Arntzen, er på ferie, men skriver i en e-post til Nye Troms at de fleste ser på avgifta som ei grei ordning.

– Jeg opplever at de aller, aller fleste synes det er ei grei ordning, og de kan altså handle for de 100 kronene, så det blir helt feil å fremstille det som ei ren avgift. Parkeringsvakta er der for å hjelpe, veilede og kontrollere, skriver han.

Når det gjelder prisen for å parkere buss, 900 kroner, mener Arntzen at busspassasjerer får rabatt.

– De 900 kronene inkluderer inngang til laksesjået som har en verdi av 40 kroner per person. Altså får en busslast betydelig rabatt når de betaler 900 kroner, skriver han i e-posten.

Powered by Labrador CMS