PROSESSEN PÅGÅR FORTSATT: Sparebanken Nord-Norge har redusert bemanninga si og vurderer nå kontorstrukturen. I Midt-Troms er det ni filialer under finanssenteret på Finnsnes, og konserndirektør for region Troms, Christian Overvaag, forteller at det må påregnes at det blir færre, men at det foreløpig er uavklart hvilke som vil bli lagt ned. Foto: Knut Solnes
PROSESSEN PÅGÅR FORTSATT: Sparebanken Nord-Norge har redusert bemanninga si og vurderer nå kontorstrukturen. I Midt-Troms er det ni filialer under finanssenteret på Finnsnes, og konserndirektør for region Troms, Christian Overvaag, forteller at det må påregnes at det blir færre, men at det foreløpig er uavklart hvilke som vil bli lagt ned. Foto: Knut Solnes

Fortsatt uavklart om Sparebankens filialer

MÅLSELV: Sparebanken må spare. Derfor vurderer konsernledelsen å legge ned bankfilialer blant annet i Midt-Troms.

Publisert Sist oppdatert

I høst ble det klart at Sparebanken Nord-Norge ville redusere bemanninga med omlag 100 årsverk. 150 ansatte søkte om og fikk innvilget sluttpakke. Dermed er Sparebanken nå i den situasjon at de må rekruttere nye medarbeidere. Konserndirektør for region Troms, Christian Overvaag, sier til Nye Troms at den frivillige nedbemanninga resulterte i at en god del ansatte sluttet ved årsskiftet, og noen flere slutter i løpet av året.

– Ved at 150 personer fikk sluttpakke, må vi nå re-rekruttere noen ansatte, og vi har også behov for noe ny kompetanse. Dette er en pågående prosess, forteller Overvaag.

Vurderer filialene

Som Nye Troms skrev i januar, kan flere bankfilialer også bli nedlagt. Overvaag forteller at det i Midt-Troms er ni filialer under finanssenteret på Finnsnes. Disse befinner seg på Storsteinnes, Bardufoss, Setermoen, Sørreisa, Sjøvegan, Brøstadbotn, Stonglandseidet, Senjahopen og Gryllefjord.

– Nå er vi i en prosess der vi vurderer kontorstrukturen. Vi ser at atferds- og bruksmønstrene har endret seg, og vi treffer kundene mest digitalt, gjennom nett og mobil, sier Overvaag.

Finnsnes er vedtatt å være finanssenter, som ett av tre slike i Troms. De to andre er i Tromsø og på Storslett. Overvaag forklarer at et finanssenter skal tilby tjenester i hele finanskonsernet Sparebank 1 sin bredde.

– Da er det ikke bare snakk om bank, men også regnskapshus, eiendomsmegler, leasing, skade, pensjon, aksjer og så videre, sier han.

At noen av filialene i Midt-Troms vil bli nedlagt, bekrefter Overvaag, men hvilke dette vil bli, er det for tidlig å si noe om.

– Nye Troms har hørt at filialene i Bardu, Sørreisa og Salangen er blant dem som vil bli lagt ned. Kan du bekrefte dette?

– Nei, vi har ikke konkludert foreløpig. Vi er midt i prosessen og snakker fortsatt med mange aktører i hele regionen og får innspill til prosessen. Når det er gjort, vil vi kunne gjøre ei totalvurdering og kan lande på en konklusjon, sier Overvaag.

Framdrift

Overvaag forklarer at filialene under et finanssenter ikke skal tilby hele bredden av tjenester, og at den eksisterende kontorstrukturen stammer fra tida før den digitale verdenen.

– Strukturen stammer fra da filialene primært drev med tradisjonelle banktjenester. I dag utføres slike tjenester på nett, og besøket i filialene har gått dramatisk ned. I dag er det først og fremst økonomisk rådgivning som tilbys ved filialene, sier Overvaag.

Han mener at selve bankkontoret er mindre viktig i dag enn det var tidligere, og at det derfor ikke betyr så mye for kundene.

– Vi vil møte kundene der de er. Det kan være digitalt, på chat, telefon eller epost. Men hvis kunden ønsker det, kan rådgiveren møte kundene der de er, sier Overvaag.

Foreløpig kan han ikke si noe om når prosessen vil være i mål. Han kan heller ikke si noe om hvorvidt det vil bli tatt en avgjørelse for alle filialene samtidig, eller om det vil være en gradvis prosess.

– Vi vet at det blir færre, men ikke hvilke og når, sier Overvaag.

Powered by Labrador CMS