Fortviler ikke over dårlige regnskapstall

BALSFJORD: Malangen Brygger gikk med et dundrende underskudd i fjor. Verken daglig leder eller styreleder er bekymret av den grunn.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2010 har regnskapene til Malangen Brygger vist negative tall. Og tallene har blitt rødere og rødere for hvert år som har gått. Fjoråret var ikke noe unntak. Virksomheten, som satser stort i Malangen, gikk i 2013 med et underskudd på godt over to millioner kroner.

Ny daglig leder

Omsetninga til selskapet er stabil og har knapt endret seg fra året før. Mens omsetninga var på 15,7 millioner kroner i 2012, var den på 15,2 millioner i 2013. Likevel blir underskuddet større for hvert år.

Styreleder i Malangen Bryg­ger, som nylig har skiftet navn til Malangen Resort, forklarer underskuddet med skifte av daglig leder og er mest opptatt av at ting nå ser ut til å snu.

– Hvorfor er underskuddet så stort i 2013?

– Vi har nå tatt grep og fått inn nye eiere på eiersiden, sier styre­leder Jan Nysted.

– Men hva er årsaken til det store underskuddet?

– Det har å gjøre med at vi har hatt skifte av daglig leder og slike ting. I korte trekk så blir det jo slik.

– Men skifte av daglig leder skjedde vel i 2014?

– Ja, men prosessen startet i 2013, og når man skifter daglig leder, er det naturlig med en overgang som kan være krev­ende økonomisk, sier Nysted.

Ingen konkurs

Malangen Brygger fikk ny daglig leder ved månedsskiftet februar-mars. Rudi André Olsen heter han, men de nye lederen kan ikke svare for hvorfor regnskapet ser ut som det gjør fra i fjor, siden han overtok i år. Han mener likevel at tallene ser lysere ut allerede etter at det har blitt satt i gang en aldri så liten snuoperasjon.

– Er Malangen Brygger på randen av konkurs?

– Nei, langt derifra, sier Olsen.

Han er altså ikke bekymret for at han har tatt over noe synk­ende skip.

– Vi er offensive, og vi har nok på tapetet. Vi har snudd den negative trenden i løpet av svært kort tid, og vi er veldig fornøyd med situasjonen slik den er nå, sier Olsen.

Nysatsing

Han forteller at Malangen Re­sort, som han nå er daglig leder for, etter opprettelsen av et helt nytt selskap vil satse på en annen type turisme enn hva de har satset på før. I dette nye selskapet har også flere nye folk kommet inn på eiersiden, og det skal satses mer på internasjonal turisme.

– Vi går over til aktivitetsturisme der vi starter med skuterkjør­ing og hundekjøring blant annet. Vi har ansatt en ny, fransk kjøk­kensjef, og vi har hatt mange arrangementer, konserter og for­skjel­lige aktiviteter, forklarer Olsen.

– Gode senger og fine fasilitet­er har vi hatt hele tiden, men nå ønsker vi å fylle dagene til dem som kommer, sier han.

Olsen forteller at han ser positivt på fremtida for Mal­ang­en Resort, og at han tror regnskapet for 2014 kommer til å se bedre ut enn fjorårets negative regnskap.

Powered by Labrador CMS