I VEIEN: Disse stolpene ligger i veien for gårdsdrifta, og Svenn-Arill Strand håper at de snart er vekk. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
I VEIEN: Disse stolpene ligger i veien for gårdsdrifta, og Svenn-Arill Strand håper at de snart er vekk. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Fortviler over rot etter fiberlegging

BALSFJORD: I flere måneder har stolper og annet rot etter fiberlegging ligget slengt på gården til Mariell Strand. Pappa og selvutnevnt gårdsgutt, Svenn-Arill Strand er fortvilet.

Publisert Sist oppdatert

Det var omkring en måned før jul at det plutselig dukket opp gravemaskiner på gården til Mariell Strand på Storsteinnes. De skulle bytte ut de gamle stolpene på eiendommen med nye, i forbindelse med legging av fiber.

- Vi fikk ikke noe forvarsel om at noen skulle komme, men de byttet nå ut de gamle stolpene og nye stolper kom på plass, forklarer Svenn-Arill Strand, som er faren til gårdseieren og selvutnevnt gårdsgutt.

Ble liggende

Problemet er at de gamle stolpene ble liggende på gården etter at de ble byttet ut.

- De lå til å begynne med midt på gården, så vi måtte flytte dem litt ut av veien. I vinter lå de i veien når vi skulle rydde unna snøen.

Også da de på gården satte i gang med våronna skapte stolpene problemer for gårdsdrifta.

- Sånn som de ligger nå så får vi ikke kjørt møkker skikkelig. Vi må i alle fall ta en skikkelig omvei, sier Strand.

Han legger til at det jo heller ikke ser særlig pent ut med en haug med lange stolper liggende på eiendommen, og at de i tillegg lå små biter med metall rundt omkring.

- De hadde jo ikke vært spesielt heldige å få i fôret, sier han.

Ingen tar ansvar

Strand forteller at han har vært i kontakt med både Telenor og Balsfjord kommune, og at ingen kan gi han noe svar på hvem sitt ansvar det er å fjerne stolpene på eiendommen.

- Jeg har også forsøkt å kontakte selskapet som la selve fiberen, men ikke fått svar, sier han.

Han undres hvilke grep han må ta for å få rotet fjernet.

- Kanskje jeg rett og slett må kjøre stolpene ut på veien, for at noen skal gidde å ta på seg ansvaret med å få de vekk, sier han fortvilet.

Nye Troms har vært i kontakt med Balsfjord kommune som ikke vet hvem som har ansvar for å fjerne stokkene. Det har ikke lykkes Nye Troms å få en kommentar fra Telenor.

Powered by Labrador CMS