NYSNØ: Som dette bildet var tindene i Balsfjord tirsdagsmorgen dekket av nysnø. Foto: Leif A. Stensland
NYSNØ: Som dette bildet var tindene i Balsfjord tirsdagsmorgen dekket av nysnø. Foto: Leif A. Stensland

Forventer ei regnfull uke med nysnø i fjelltoppene

BALSFJORD: Vi skriver 20. juli og fjelltoppene i Balsfjord er dekket av noe hvitt. Ja, du leste riktig. Datoen er 20. juli 2021 og det er nysnø i fjellene.

Publisert Sist oppdatert

Snø som mest sannsynlig ikke blir liggende lenge, for resten av uka skal regnet fortsette å lave ned. Ja, skal vi tro værvarslet på yr.no vil ikke regnværet gi seg før søndag kveld.

Syv-åtte plussgrader

Heller ikke sommervarmen er så mye å rope hurra for. Mens det i starten av måneden var tropevarme vil gradestokken de nærmeste dagene ligge på ett snitt på syv-åtte plussgrader.

Ikke før lørdag vil temperaturen stige med to-tre grader og først når regnet er spådd avsluttet søndag vil temperaturen komme opp i rundt 15 plussgrader. Mandag og tirsdag forventes det at gradestokken vil passere 20 plussgrader.

Når først sola dukker opp vil den ut fra værprognosene være å se fram til ut på dagen onsdag. Da er det ifølge prognosene igjen duket for overskyet vær.

Samme værtype

– Ja, det vil være fortsatt samme værtype dagene fremover, med kjølig vind fra nord, nysnø i fjelltoppene og lave sommertemperaturer, sier Trond Lien.

Mens kronprins Håkon Magnus feirer sin 48-årsdag en eller annen plass i varmen sør i landet svaier det norske flagget over rådhuset på Storsteinnes i pøsende regnvær, vind og med nysnø på toppen av Fugltinden.

Som meteorolog ved Meteorologisk institutt i Tromsø sier han at det ikke er uvanlig at man i nord kan oppleve at det er nysnø på fjelltoppene i juli selv om man er på den normalt varmeste årstiden.

– Det er sånt som skjer sånn cirka annethvert år, sier Lien.

Gløtt av sola

– Kommende helg vil temperaturene stige noe da det kommer mildere luft, men fortsatt regn. Over helga ser det imidlertid ut til å bli stigende temperaturer og perioder med sol, sier Lien.

Blir kjøligere

Hvor langt ut i neste uke man vil få oppleve varmen fra sola mener han derimot er for tidlig å si.

– Det er forskjellige utsikter for neste uke. Det er fare for at dagene først i uka med stigende temperaturer og perioder med sol er forbigående, og det er fare for regnbyger og kjøligere vær igjen fra midt i neste uke, sier meteorolog Trond Lien.

Ut fra værprognosene skal ikke regnværet i vår region gi seg før på søndag. Deretter følger 2-3 dager med gløtt av sola og stigende temperatur før det igjen er fare for regnbyger og kjøligere vær

– Og det betyr at også neste helg blir regnfull?

– Det er for langt fram i tid å si noe om været neste helg, avslutter meteorologen.

Powered by Labrador CMS