GLEDER SEG: Direktør Ronny Moan i Vónin Refa ser fram til å ta i bruk eiendommen på Øvre Rossvoll. - Vi vil ta det i bruk så snart som mulig, sier Moan. Foto: LENA SØRENSEN
GLEDER SEG: Direktør Ronny Moan i Vónin Refa ser fram til å ta i bruk eiendommen på Øvre Rossvoll. - Vi vil ta det i bruk så snart som mulig, sier Moan. Foto: LENA SØRENSEN

Fra forsvarsmateriell til fiskeoppdrettsutstyr

MÅLSELV: Etter å ha stått mer eller mindre tomt i flere år, skal det bli aktivitet i det gamle Rossvoll-lageret igjen. Vónin Refa vil flytte hovedlageret sitt til Øvre Rossvoll og ser også for seg at deler av produksjonen vil bli flyttet fra Finnsnes.

Publisert Sist oppdatert

Rossvoll-lageret ble i fjor lagt ut til tvangssalg. Prosessen har vært lang, men på fredag fattet omsider Senja tingrett avgjørelse i saken. Og i går kunne en fornøyd Vónin Refa-direktør Ronny Moan endelig konstatere at bedriften får kjøpe Rossvoll-lageret.

– Det er ikke alt som er avklart ennå, men det jeg kan si så langt, er at hovedlageret på Finnsnes samt et stort lager som vi leier i Sørreisa vil bli flyttet til Målselv. Vi vil også flytte deler av produksjonen, men nøyaktig hva og hvor mye, gjenstår å se, sier Moan.

Videre ser han for seg at det som kommer av vekst i bedriften, også vil bli lagt til Målselv fordi dagens lokaliteter på Finnsnes ikke har kapasitet nok.

– På Finnsnes har vi lite areal i forhold til hva vi ønsker, det er derfor vi også har leid tilleggslager i Sørreisa, og det er tungvint, sier Moan.

Oppdrettsnæringa

Vónin Refa er en betydelig utvikler og produsent av fiskeredskaper og fiskeoppdrettsutstyr. Bedriften driver virksomhet langs hele norskekysten og har hovedkontor på Finnsnes. I tillegg har bedriften avdelinger i Svolvær, Tromsø og Alta samt et salgskontor i Honningsvåg. Bedriften har et bredt utvalg av fiskeutstyr som blant annet omfatter tråler, teiner, garn og liner. Til oppdrettsnæringa produserer de blant annet oppdrettsposer, fortøyningsutstyr og fuglenett. Bedriften driver også vask og service av utstyr.

– Når eksempelvis oppdrettsposer er inne til service hos oss, er det ikke alltid at de skal tas i bruk med det samme. Da oppbevarer vi oppdrettsposene til kunden er klar til å sette dem i havet igjen. Dette er en av tingene vi vil lagre på Øvre Rossvoll, sier Moan.

Han forteller at også handelsvarer som garn, tau og jernvarer vil bli lagret på Rossvoll. Og selv om Øvre Rossvoll definitivt er et stykke fra havet, mener Moan at det ikke er noe problem.

– Mye av transporten kommer via E6, og vi sender varene til kundene med Norlines eller egne lastebiler, sier han.

Han forteller at bøteriet på Finnsnes vil bli beholdt, og at virksomheten på Øvre Rossvoll blir et supplement som er viktig for å ivareta drifta.

Snarlig overtakelse

Siden Forsvaret forlot Rossvoll-lageret har gjenbruk og muligheter vært drøftet mange ganger. Ferdighusfabrikk, grisefarm og asylmottak er blant ideene som har vært luftet. Moan understreker at Vónin Refas aktivitet ikke vil være til noen stor sjenanse for omgivelsene.

– Aktiviteten vår på Øvre Rossvoll vil ikke være spesielt støyende. Jeg har tro på at dette blir bra for alle parter, og det blir jo arbeidsplasser på Øvre Rossvoll, sier Moan.

Så snart Vónin Refa får nøkkel til anlegget på Øvre Rossvoll, vil de starte prosessen med å flytte inn. Moan regner med det vil bli nødvendig med noen tilpasninger av bygningsmassen, men hvor omfattende det blir, kan han ikke si noe om foreløpig. I påvente av tingrettens beslutning har ikke bedriften avgjort detaljene rundt hvordan bygningene skal brukes.

– Gagner hele regionen

Ordfører Nils Foshaug sier til Nye Troms at Vónin Refa tok tidlig kontakt med Målselv kommune for å avklare hvordan eiendommen på Øvre Rossvoll kunne brukes.

– Ut fra det vi har pratet med dem om, er deres mål å etablere virksomhet på Øvre Rossvoll. Lagrene skal tas i bruk til tørking og lagring av utstyr, og det blir arbeidsplasser. Jeg mener dette er en god nyhet, sier Foshaug.

Han viser til at bygningsmassen har stått tom lenge, og at det handler om arbeidsplasser. Fiskeoppdrett og fiskerinæringa er næringer i vekst, og Foshaug mener at det derfor betyr mye for hele Midt-Troms-regionen at Vónin Refa utvider virksomheten sin.

– Det mener jeg er bra, sier Foshaug.

Powered by Labrador CMS