Fra røde tall til millionoverskudd

MÅLSELV: Etter to år i minus gikk Transport Nord på Andslimoen med overskudd i 2014. Overskuddet var på 1,74 millioner kroner før skatt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er fornøyd med fjoråret, og ikke minst utviklinga fra de to foregående årene, forteller daglig leder Steinar Øverås.

I 2012 hadde Transport Nord et underskudd på 485 000 kroner, mens det hadde 98 000 kroner i minus i 2013. Den daglige lederen forklarer underskuddene med en litt rask ekspansjon og noen ulønnsomme ruter som de nå har «barbert» bort. Rutene gikk spe­sielt på langtransport. Selskapet driver med godstransport på vei.

– Nå synes vi at drifta går bedre, og at det fungerer bra. Vi hadde rekordomsetning i fjor med 45,53 millioner kroner, og omsetninga vil nok øke til mellom 55 og 60 millioner kroner i år, sier Øverås.

Transport Nord flyttet i 2010 sin virksomhet fra Botnhågen i Lenvik til Målselvterminalen på Andslimoen. Selskapet leier lokaler i terminalen, som er eid av et søsterselskap til Transport Nord. Ifølge den daglige lederen angrer de ikke på at de flyttet til Målselv. Han viser til at Målselvterminalen ligger sentralt langs E6 midt mellom Tromsø og Narvik.

25 ansatte

Transport Nord har i dag 25 ansatte mot 15 ansatte da selskapet flyttet til Målselv for fem år siden. De har ansvaret for inntransport av melk til Tine på Storsteinnes i området fra Nord-Lenangen i ytre Lyngen i nord til Andørja i sør. Det er seks tankbiler som besørger den transporten. I tillegg har Transport Nord distribusjon for Tine ut fra Harstad og til butikker i Indre Troms og Narvik. Den største geskjeften til selskapet er imidlertid distribusjon av matvarer for Coop-systemet ut fra Tromsø og til hele Troms og nordre Nordland.

– Våre sjåfører gjør en kjem­pejobb. Det er ikke alltid like lett å ferdes på veiene, spesielt om vinteren, forteller Steinar Øverås.

Transport Nord AS ble etablert i 1987. Selskapet har i dag en eg­en­kapital på nesten 3,3 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS