I LUFTA: Den franske regissøren ser på mikroflyet i aksjon. Foto: Torbjørn Kosmo
I LUFTA: Den franske regissøren ser på mikroflyet i aksjon. Foto: Torbjørn Kosmo

Fransk film spilles inn på Fjellfrøsvatnet

FJELLFRØSVATN: Den franske filmen «Spread Your Wings» er i disse dager i forproduksjon ved Fjellfrøsvatnet i Balsfjord. Der skal 80 gjess trenes opp til å fly i formasjon.

Publisert Sist oppdatert

Den franske filmen «Spread Your Wings» har i disse dager inntatt Fjellfrøsvatnet i Balsfjord, hvor også 80 gjess har blitt stasjonert.

Gjessene, som spiller en viktig rolle i filmen, skal der trenes opp til å fly i formasjon etter et mikrofly.

Lang reise

Anne-Berit Simonsen fra Øverbygd jobber for Filmcamp og har i forbindelse med denne filmen rolle som «location scout» og «location manager», to roller som innebærer å finne fram til lokasjoner og fikse det praktiske på lokasjonen.

Hun forteller at gjessenes reise fra Frankrike til Norge, tok rett i underkant av ei uke.

– De har reist fra et sted i Syd-Frankrike, og har brukt seks dager på å komme seg hit, forteller Simonsen.

Filmcrewets plan er å bli ved Fjellfrøsvatnet i ei uke til, før kursen bærer videre til Sommarøya og deretter til Kåfjorddalen. Simonsen tror det kan være veldig positivt og skape gode ringvirkninger for lokalt næringsliv og turisme, dersom filmen skulle slå an i Frankrike.

– Det bor mange millioner mennesker i Frankrike. Det er veldig mange flere som ser film i Frankrike enn i Norge, så dette kan ha en veldig positiv effekt for turismen, mener hun.

Med i tre år

Produsent i Rein Film og co-produsent i «Spread Your Wings», Mathis Ståle Mathisen, forteller at han ble kontaktet av det franske filmselskapet som produserer filmen for assistanse med å hente inn folk og lokasjonsspeiding.

– Det er et selskap Frankrike som er hovedprodusent, men siden de skal filme i Norge har de kommet til meg og mitt selskap for å få hjelp med å skaffe rette folk, penger til prosjektet, sier Mathisen.

Han forteller at Filmcamp for flere år siden begynte arbeidet med å legge til rette for prosjektet.

– Her i Øverbygd er Filmcamp en viktig aktør. De har jobbet i tre år med dette prosjektet, og nå skal det endelig skje. Det er veldig gøy å se at vi er i gang med filmen, sier Mathisen.

Han merker samtidig en stor lettelse over at prosjektet, som har stått på trappene i mange år, endelig er i gang. Han opplyser også om at mandag blir første opptaksdag for skuespillerne.

– Det er utrolig deilig å se at gjessene og mikroflyet er her. Skuespillerne er spente på å komme nordover, oppleve landsdelen og spille inn filmen, forteller han.

Han tror i likhet med Simonsen at filminnspillingen kan skape positive ringvirkninger for nærliggende næring og lokalområde.

– Dette er helt fantastisk på mange måter. Næringslivet drar nytte av at crewet er her. Det blir en utrolig reklameeffekt når filmen vises i Frankrike. Kanskje franskmenn legger ferien hit på grunn av det de ser i filmen, sier han.

I LUFTA: Den franske regissøren ser på mikroflyet i aksjon.

Powered by Labrador CMS