Vidar Bjørnås jr. fra Målselv IL løp en meget sterk sesongdebut under Drammen 10 K.

Perset i Drammen: – Greit fornøyd

Løpertalentet Vidar Bjørnås jr. fra Målselv IL senket egen bestenotering med 22 sekunder da han endte på 27. plass totalt i Drammen 10 K søndag.

Publisert

– Jeg hadde håpet på å komme under 31 minutter, men er greit fornøyd likevel. Det var mye motvind de siste fem kilometerne, sier Vidar Bjørnås jr.

16-åringen er av landets beste løpere i sin årsklasse, og søndag sesongdebuterte han med å løpe det 10 km lange gateløpet i Drammen på 31,37. Med det senket han bestenoteringa han oppnådde i oktober i fjor på Hytteplanmila med 22 sekunder.

– Etter mye knuffing for å komme i posisjon ut fra start de første 500 meterne, kom jeg etter hvert inn i ei bra gruppe løpere. Mot slutten avanserte jeg ganske mange plasser, men i motvinden ble jeg da løpende mye alene, sier Vidar, som løp seg opp 13 plasser de siste tre kilometerne av milløpet.

16-åringen har ikke fått løpt mye under gode forhold her nord før dette løpet, og det tatt i betraktning var sesongdebuten sterk. Han ble kun slått av 26 herrer, samt Norges beste kvinnelige løper, Karoline Bjerkeli Grøvdal som vant kvinneklassen på 31,01.

Best under 20

Samuel Kibet fra Uganda vant milløpet på sterke 27,54, og han var nesten minuttet foran andremann. Det var åtte utlendinger blant de ti beste, der Ferdinand Edman fra IK Tjalve var beste norske på tredjeplass på 29,09.

Vidar Bjørnås jr. var samtidig beste løper under 20 år i løpet som samlet sett hadde 2500 deltakere søndag, de aller fleste av dem på mildistansen. Han slo også en sterk løper som Erik Lomås fra Salangen, som de senere årene har vært en av kretsens beste. Lomås ble klokket inn på 32,02, på en 42. plass totalt.

Økte treningsdoser

– Jeg var i samme gruppe som han en stund, men løp fra ham på slutten, sier Vidar Bjørnås jr.

Han har økt treningsmengdene med 10-15 prosent det siste året. Neste konkurranse er etter planen 3000 meter bane under Åpningsstevnet til Pioner første helga i juni.

– Det blir der lørdag, og Eidemila dagen etter, sier Vidar Bjørnås jr.