UT PÅ TUR: Karlstad musikkorps inviterer turglade med på konsert og rebus langs naturstien til Badeplassen Stranda. Bildet ble tatt i forkant av fjorårets konsert. Foto: Malin Cerense Straumsnes
UT PÅ TUR: Karlstad musikkorps inviterer turglade med på konsert og rebus langs naturstien til Badeplassen Stranda. Bildet ble tatt i forkant av fjorårets konsert. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Friluftskonsert med Karlstad Musikkorps

MÅLSELV: Karlstad Musikkorps gjentar friluftskonsert og tar med seg publikum på tur. I år byr de igjen på musikk og rebusløp langs naturstien til Badeplassen Stranda.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag 19. juni inviterer Karlstad Musikkorps publikum med på tur. Det blir fellestur fra vegenden på Kjerresnes til Badeplassen Stranda. Den cirka 3,2 kilometer lange turen passer for alle aldre. Korpsleder Inger Sæterhaug forteller at turen passer for barn og at det er mulig å ha med barnevogn på naturstien.

- Badeplassen er også et turmål i «Til topps i Målselv». For de som samler på krus kan de ta to fluer i en smekk, sier Sæterhaug.

Langs naturstien blir det oppgaver hvor man kan gå i grupper og alle kan få utfordret seg. Etter turen spiller korpset konsert ved gapahuken på elvekanten og det blir premieutdeling på oppgavene langs naturstien. Ved gapahuken frister korpset også med bålkaffe, kaker og pølser. Dersom man ønsker å sitte oppfordrer arrangøren til å ta med stol eller sitteunderlag selv.

Gjentakelse fra i fjor

Til tross for 11 grader, regn og vind i fjor var det godt oppmøte. Det var totalt 40 oppmøtte ved fjorårets konsert. Inger Sæterhaug forteller at det var en trivelig kveld og ser frem til årets konsert.

- Det blir uformelt når man er ute. Alle prater med alle og folk som ellers ikke er med på tradisjonelle korpskonserter møter opp. Jeg håper det blir en kveld hvor alle trives, også de som bare liker å være ute, sier Sæterhaug.

Sæterhaug forteller at årets konsert er noe avhengig av været. Blir det godt vær spiller korpset flere marsjer. På programmet står også afrikansk musikk med mye rytmer, filmmusikk og kanskje en låt av Marcus og Martinus.

Generasjonskorps

I korpset fra Karlstad finnes det musikanter i alle aldre og alle er hjertelig velkommen forteller Sæterhaug. Videre sier hun at den yngste er 8-9 år og eldste er over 60 år. Hun tror grunnen til at flere generasjoner har blitt værende i korpset er lokalmiljøet og tilhørighet.

- I korpset er det plass til alle og alle er hjertelig velkommen, forsikrer Sæterhaug.

Til helgen er korpset klar for musikkstevne i Lavangen og onsdagens konsert blir en slags generalprøve på å spille ute, forteller Sæterhaug.

Powered by Labrador CMS