Ordførerkandidaten til Balsfjord SV:

SIER NEI TIL OPPDRETT: Ifølge Per Arne Slettmo vil Balsfjord SV kjempe med nebb og klør mot oppdrett i Balsfjorden. Partiet ønsker i stedet at det skal satses på fjordfiske. Foto: Morten Kasbergsen
SIER NEI TIL OPPDRETT: Ifølge Per Arne Slettmo vil Balsfjord SV kjempe med nebb og klør mot oppdrett i Balsfjorden. Partiet ønsker i stedet at det skal satses på fjordfiske. Foto: Morten Kasbergsen

Frykter at en sentralskole i Malangen presser seg fram

STORSTEINNES: Balsfjord SV og ordførerkandidat Per Arne Slettmo ønsker at dagens skolestruktur skal bestå. Samtidig frykter partiets de at skolesituasjonen i Malangen kan ende med at det blir bygget en ny sentralskole i Mestervik.

Publisert Sist oppdatert

[b– ]Hva er viktigst for deg/dere å få gjennomført de fire neste årene?

- Generelt sett er det å føre en politikk som er til det beste for innbyggerne i Balsfjord. Skole og oppvekst er spesielt viktig for oss. Det er hele tida snakk om prioriteringer, men vi må gi barn og unge et godt tilbud. Det forutsetter tilstrekkelige ressurser og kvalifisert personale som ser og anerkjenner de ulike barnas behov.

– Hva er det viktigst for deg/dere å sørge for at ikke blir gjennomført de fire neste årene?

- Vi vil kjempe med nebb og klør mot oppdrett i Balsfjorden. Årsaken til det er at vi ser skadevirkningene som har vært i andre fjorder med oppdrett. Derfor har vi ikke råd til å slippe oppdrettsnæringa til i Balsfjorden. Vi vil heller at det skal satses på fjordfiske, som er en positiv ting.

– Hva vil du/dere gjøre med skolestrukturen i perioden?

- Vi har en god sentralskole på Storsteinnes, men i Malangen sliter vi. Det ser vi spesielt nå som Malangseidet skole har blitt stengt. Balsfjord SV håper at stengninga bare vil vare en kort periode, men hvis den vedvarer vil kanskje en ny sentralskole i Mestervik presse seg fram. Jeg utelukker i hvert fall ikke det, selv om vi håper at vi klarer å berge skolene på Malangseidet og Sand. Laksvatn skole bør ikke legges ned.

– Hvilke(t) parti er det naturlig for deg/dere å samarbeide med i kommunestyret?

- Vi vil avvente til etter valget og se situasjonen an, men Rødt er et parti som står oss nært. Det er heller ikke uaktuelt å samarbeide med Arbeiderpartiet eller Senterpartiet. Men det er uaktuelt å samarbeide med høyresida, det vil si Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti.

– Hva vil du/dere gjøre med eiendomsskatten i perioden?

- Eiendomsskatten er omstridt, men det er penger som kommunen er nødt til å ha for å få Balsfjord til å fungere. Vi vil ikke være med på å øke eiendomsskatten, men det er også uaktuelt å senke den. Balsfjord trenger pengene.

– Hva er din beste egenskap som politiker?

- Det er at jeg prøver å lytte og få signaler fra andre. I tillegg er politikk noe som jeg brenner for, og jeg brenner veldig for enkeltsakene til de som ikke har det så bra i samfunnet.

– Hva vil du bli husket for etter din tid som ordfører?

- At jeg holdt valgløftene. Det er det aller viktigste. Ærlighet og redelighet er viktig for meg. Jeg vil ikke si at det er mye uærlighet blant politikere fordi det hele tida er snakk om prioriteringer, men det hender at uærlighet forekommer i politikken.

– Hva vil du/dere gjøre for å sikre god kvalitet i helse- og omsorgstjenestene?

- Kontinuitet og fagfolk er viktig. Så må vi få bort vikarbyråene som har vært inne i drifta. Det er viktig at de som jobber innen helse og omsorg er fast ansatt i kommunen. Deltidsstillinger er en uting. Vi vil jobbe for å avskaffe uønsket deltid. Vi forstår godt at noen må jobbe i redusert stilling, men hvis noen ønsker full stilling, må de få det.

– Hva vil du/dere gjøre for å sikre et bærekraftig landbruk i Balsfjord?

- Landbrukskontoret må få de bevilgningene det skal ha, slik at de ansatte som jobber med landbruk får gjort jobben sin. Det har blant annet vært en del problemer med oppmåling, og det er viktig at det følges opp og blir gjort noe med. Det er kjempeviktig at det går på skinner i landbruksadministrasjonen. Balsfjord er en landbrukskommune, og fjerner du landbruket er bosetninga i distriktene i fritt fall. Vi ser med skepsis på at så mange gårdsbruk legges ned. Det betyr at melkekvotene forsvinner sørover, og det er ei meget skummel utvikling.

Bør Balsfjord bosette flere flyktninger?

- Det har blitt gjort en god jobb for å bosette flyktninger i Balsfjord. Flyktningene har blitt fulgt opp og fått god hjelp, men vi har likevel plass til flere. Flyktningkrisa ute i verden er forferdelig, og det hadde vært en god ting hvis vi kunne gjøre bare litt til for å avhjelpe situasjonen for noen få.

Powered by Labrador CMS