FARLIG: Forrige uke skal 10-12 ungdommer ha klatret i denne masta (innfelt) på Storsteinnes. Arild Endal ved Fjordmuseet er redd noen skal ramle ned og skade seg. Foto: Sol Gabrielle Larsen
FARLIG: Forrige uke skal 10-12 ungdommer ha klatret i denne masta (innfelt) på Storsteinnes. Arild Endal ved Fjordmuseet er redd noen skal ramle ned og skade seg. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Frykter fallulykke fra mast

STORSTEINNES: Igjen har ungdommer vært på klatring. For andre gang på få dager har Arild Endal tettet igjen hull i gjerdet i Telenor-masta ved Fjordmuseet.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble 10-12 ungdommer observert i toppen av den gamle Telenor-masta på Storsteinnes. Dette til tross for at området er gjerdet inn. Da Arild Endal kom på jobb i går, oppdaget han på nytt hull i gjerdet som han nettopp hadde reparert.

– Jeg er redd noen skal ramle ned og ødelegge seg for alltid. Det kan være strøm og stråling på toppen også, sier Endal.

Han tror masta ruger 30-35 meter over bakken.

– Jeg har selv vært ung, og da var det spennende med slike vågestykker. Men dette kan være farlig. Jeg har selv vært på toppen av masta, og jeg følte meg ikke akkurat trygg der, sier han.

Vannlekkasje

Ungdommene har laget hull i gjerdet, og flere steder er nettingen trykt ned. Det kan virke som om de har forsøkt å klatre over gjerdet også. En bensinkanne som sto ved masta, er borte.

– Jeg tok en runde i dag for å se om alt var i orden, og da så jeg at det igjen var hull i gjerdet. Slike hull kommer ikke av seg selv, sier Endal.

I tillegg til mastklatringen, mistenker Endal at noen har benyttet parkområdet ved museet til å sykle og til å spille fotball på. Noe som i utgangspunktet er i orden, hadde det ikke vært for at det nyslåtte arealet endelig er reparert etter en vannlekkasje i høst.

– Det er trampet dype hull i jorden.

– Dette er dumt

Nå må alt såes på nytt.

– Gresset skal jo spire. Da må det få ligge i ro. Alt dette fører til ekstraarbeid, og det koster penger. Vi ønsker at dette skal være et område som er til nytte og glede for alle. Men da må parken tas vare på. Jeg vil ikke ta noen, men de må forstå at dette er dumt, sier Endal.

Han er likevel sikker på at ungdommene ikke har ødelagt det nyslåtte området med vilje.

– Vi vil jo at folk skal være her. Men da må de vise hensyn.

Powered by Labrador CMS