Kontrollutvalget i Balsfjord med sterk kritikk av administrasjonen:

Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

Fulgte ikke opp vedtak om brannsikring av Malangseidet skole

BALSFJORD: Kontrollutvalget i Balsfjord kommune kommer med sterk kritikk til tidligere administrativ ledelse i kommunen. Dette i forbindelse med en forvaltningsrapport om oppfølging av politiske vedtak som omhandler Malangseidet skole.

Publisert Sist oppdatert

I mandagens møte i kontrollutvalget presenterte forvaltningsrevisor rapporten og svarte på spørsmål fra utvalgets medlemmer.

Ingen betydning

Her heter det at i henhold til kommunelovens § 23-5 var saksfremlegget forelagt rådmannen til uttalelse. Svar fra rådmannen forelå i e-post av 5.10.2020 med vedlegg. I svaret er det opplysninger om at brannteknisk oppgradering var lyst ut på anbud, og det kom ikke inn noen anbud.

Revisors vurdering er at opplysningen fra rådmannen er kjent og fremgår også i rapporten, og informasjonen har ingen betydning for revisors konklusjon i rapporten.

Sterk kritikk

I vedtaket fra mandagens møte råder et enstemmig kontrollutvalg om at kommunestyret retter sterk kritikk til tidligere administrativ ledelse i Balsfjord kommune for manglende iverksettelse av kommunestyrets vedtak i sak 133/15. Ei sak som omhandler brannsikring ved Malangseidet skole, samt brudd på regler for etterfølgende informasjonsplikt overfor kommunestyret.

I vedtaket fra kontrollutvalget heter det også at kommunestyret legger til grunn at kommunedirektøren har etablert tilstrekkelige rutiner for å følge opp plikten til å iverksette vedtak fra kommunestyret i tråd med kommunelovens regler.

Powered by Labrador CMS