PROGRAMMERING: Sofie Engseth (10) og Ronja Therese Rasch Antonsen (10) har programmert dette legokjøretøyet til å føle en spesiell bane. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
PROGRAMMERING: Sofie Engseth (10) og Ronja Therese Rasch Antonsen (10) har programmert dette legokjøretøyet til å føle en spesiell bane. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Full fart i Istindportalen

BARDUFOSS: Istindportalen på Bardufoss var i helga stappfull av barn som var høyt, lavt og i full sving med forskjellige aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag slo mange av Istindportalens aktører seg sammen for å arrangere en åpen dag for barn i alle aldre. I ulike rom, kriker og kroker av Istindportalen foregikk det ulike, spennende aktiviteter, som det var tydelig at svært mange barn hadde glede av å få med seg.

PROGRAMMERING: Sofie Engseth (10) og Ronja Therese Rasch Antonsen (10) har programmert dette legokjøretøyet til å føle en spesiell bane.

ANSIKTSMALING: Klovnen Cathrine malte ansiktene til mange titalls barn under den åpne dagen. Her er det Nicoline Mari (3) som får en make-over.

Heldagsmoro

Kompisene Håkon Elias Berntsen, Sondre Olsen Ekanger og Marius Slettbakk synes ikke det gjorde noe å stå i lang kø for å få teste ut et av de mer populære innslagene under den åpne dagen. De skal feste en vest med et elastisk tau rundt overkroppen, løpe så langt de klarer, for så å bli slengt gjennom lufta, tilbake til utgangspunktet.

KOMPISER: Håkon Elias Berntsen, Håkon Olsen Ekanger og Marius Slettbakk er gode kompiser som tilbrakte hele den åpne dagen i Istindportalen på å finne på kule ting sammen.

- Jeg tror det kommer til å gå bra, og at jeg blir å komme hele veien over til andre sida. Jeg har sett noen andre som nesten klarte det. Det ser i alle fall veldig gøy ut, sier Håkon selvsikkert.

Ingen av de tre Bardufoss-guttene har vært på åpen dag i Istindportalen tidligere, men de synes det er superbra at det arrangeres.

- Det er skikkelig bra. Vi skal kose oss her hele dagen. Vi har allerede gjort mye gøy, og seinere så skal vi både på kino og astroshow, forteller gutta.

Astroshow

For etter at hovedfokuset har ligget på alt fra ansiktsmaling til marsipanverksted og klatring var hovedattraksjonen for mange sannsynligvis astroshowet med Knut Jørgen Røes Ødegaard og Anne Mette Sannes. Selv om foredraget de holdt nok var mest rettet mot de større barna, var det også mange små i salen som med store øyne og god tålmodighet satt og hørte de engasjerte rom-entusiastene forteller om hvordan mennesker kommer til å bo på både månen og mars innen overraskende kort tid. De fortalte om en romheis som er under planlegging, som skal kunne ta mennesker med ut i verdensrommet innen 20 år og hvordan mars nok egentlig er ment som menneskenes egentlige hjemplanet.

FOREDRAG: Knut Jørgen Røes Ødegaard og Anne Mette Sannes holdt et foredrag for litt større barn om verdensrommet og hvordan vi mennesker kan reise dit for noen få tusenlapper innen et par tiår er omme.

Powered by Labrador CMS