VIL FÅ SIN ANDEL: Fylkesrådet har gitt 50 000 kroner til Troms Røde Kors. Disse midlene skal etter hvert fordeles på lokallagene, der i blant Bardu Røde Kors. ARKIVFOTO: KNUT SOLNES Foto: Knut Solnes
VIL FÅ SIN ANDEL: Fylkesrådet har gitt 50 000 kroner til Troms Røde Kors. Disse midlene skal etter hvert fordeles på lokallagene, der i blant Bardu Røde Kors. ARKIVFOTO: KNUT SOLNES Foto: Knut Solnes

Fylkesrådet ga 50 000 kroner i julegave til Troms Røde Kors

MÅLSELV: Fylkesrådet har gitt riktig så fin julegave til både Troms Røde Kors og Finnmark Røde Kors. Nå får 50 000 kroner hver.

Publisert Sist oppdatert

Det er fylkesråd for plan, økonomi og kultur, Anne Toril Eriksen Balto, som deler ut julegaven.

– Røde Kors gjør en betydelig innsats for å bekjempe ensomhet og inkludere flere i samfunnsfelleskapet. Mange av tiltakene Røde Kors iverksetter kan ha stor betydning for enkeltmenneskers psykiske helse, sier fylkesråden i ei pressemelding.

– Med et tilskudd på 50 000 kroner til både Troms Røde Kors og Finnmark Røde Kors, ønsker fylkesråden og fylkeskommunen å bidra til at Røde Kors i Troms og Finnmark kan gjennomføre flere gode tiltak for barn og unge i regionen, heter det videre i pressemeldinga.

Kjærkommen julegave

Det blir svært godt mottatt av Troms Røde Kors. Distriktsleder i Troms Røde Kors, Svein Leiros, forteller at pengene er en kjærkommen gave.

– Det er veldig hyggelig gjort av fylkeskommunen og det er veldig overraskende. Vi setter stor pris på å bli sett, sier Leiros.

Han mener dette året har vært krevende for alle lokallagene i Troms.

– I tiden vi har vært i med pandemi og mye nedstenging har organisasjonen måtte tenke nytt. Det er mange av lokallagene som har slitt med å utføre sine oppgaver, sier han.

Kommer godt med

Derfor kommer en pengegave på 50 000 kroner godt med.

– Det er mye penger og det er mye man kan få gjort med en slik sum for de som trenger det aller mest, sier Leiros.

Fordi nyheten om pengene er så fersk som den er, har han ikke rukket å ta stilling til hva som skal skje med pengene, men han kan love en ting.

– De skal komme lokalforeningene til gode. Det er tanken. Man må ikke glemme at lokalforeningene er ryggraden og bærebjelkene i organisasjonen. Det er på grasrota man skaper aktivitet. Vi skal forvalte pengene på en god måte, forsikrer distriktsleder i Røde Kors, Svein Leiros.

Det betyr at det med tid og stunder kan kunne dukke opp et pengebeløp på kontoene til Røde Kors’ lokallag i Balsfjord, Målselv og Bardu.

Powered by Labrador CMS