OPTIMIST: Fredrik Mack Rørvik er optimist før sesongstarten på Sjusjøen. Foto: Ivar Løvland
OPTIMIST: Fredrik Mack Rørvik er optimist før sesongstarten på Sjusjøen. Foto: Ivar Løvland

Går for internasjonale oppgaver

MÅLSELV/LILLEHAMMER: Den nasjonale sesongåpninga i skiskyting går denne helga. For Fredrik Mack Rørvik betyr det starten i jakta på nye oppgaver for Norge.

Publisert Sist oppdatert

- Det er internasjonale oppgaver jeg jobber for hele tiden. Drømmen er verdenscup, men målet nå er kanskje først og fremst IBU-cup etter denne første åpningshelga, sier Fredrik Mack Rørvik.

Løperen fra Målselvs skiskyttere er klar til renn på Sjusjøen, der det lørdag er sprint og søndag er fellesstart. Gode prestasjoner i de to konkurransene vil avgjøre om han kommer med til IBU-cupens første renn i svenske Idre neste uke, eller for den saks skyld verdenscuplag til Pokljuka i Slovenia.

- Det skal klaffe veldig mye om jeg kommer med dit, men man vet jo aldri, sier Fredrik.

I fjor utnyttet han åpningshelga på best mulig måte. Særlig imponerte han på fellesstarten der han gikk inn til en 7. plass, som femte beste norske løper. Det sendte han rett ut i IBU-cup i konkurransene før nyttår. Årsaken til at han har et ørlite håp om mulig verdenscupdeltakelse tidlig denne sesongen er frafallet av store profiler som Bjørndalen og Hegle Svendsen fra elitelaget og en del sykdomsplager i det gjenværende mannskapet der.

Mest realistisk er det nok uansett å kjempe om en plass i den nest gjeveste cupen. Men selv det krever sterke prestasjoner i helgas to renn på Sjusjøen. Det må leveres både på sprinten og fellesstarten fra Målselvs-løperen.

- Jeg tenker jeg må være inne topp ti av de norske for å komme meg utenlands fra start av. Det gjør heller ingenting om jeg er den beste fra vårt eget lag, smiler Fredrik.

På Team Mesterbakeren er han en av mange sterke løpere. Da er det godt at han føler seg ganske sterk og i bra form før sesongstarten.

- Det kjennes bra ut, og jeg føler meg roligere enn før fjorårets tilsvarende renn. Det kommer av at jeg føler at jeg har overskudd, sier 24-åringen.

Han håper at de mange ukene med trening i høst som han mistet på grunn av sykdom, ikke har satt ham for mye tilbake.

- Det kjennes ikke nå ut som om det har skjedd. Jeg er optimistisk, sier Fredrik, som gikk fellesstarten i den svenske mesterskapet tidligere i vinter.

Da endte han på en 11. plass på et løst føre som slett ikke passet ham.

- Egentlig var jeg greit fornøyd med den konkurransen, selv om ståskytinga var litt rufsete, sier Fredrik.

Akkurat skytinga føler han bra kontroll på, dagen før sesongen virkelig starter.

- Det handler bare om å løse arbeidsoppgavene riktig, sier han.

Om det ikke skulle fungere som han ønsker i helga, «graver» han seg heller ikke ned:

- Nei, da er jeg ikke bedre og må bare jobbe videre.

Powered by Labrador CMS