ØNSKER MANGE TRAKTORER: Leder Stig Magne Hagen i Bygdelaget Samhold håper mange traktoreiere tar med seg doningene sine til Sommerdagan på Målsnes-halvøya i slutten av juli. Her er Hagen under traktorparaden i juli 2010. Foto: Kari Anne Skoglund
ØNSKER MANGE TRAKTORER: Leder Stig Magne Hagen i Bygdelaget Samhold håper mange traktoreiere tar med seg doningene sine til Sommerdagan på Målsnes-halvøya i slutten av juli. Her er Hagen under traktorparaden i juli 2010. Foto: Kari Anne Skoglund

Går for sommerdaga på Målsnes

MÅLSELV: Bygdelaget Samhold har bestemt at Sommerdagan på Målsnes-halvøya skal arrangeres den siste helga i juli.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et sterkt ønske fra man­ge at vi skal arrangere Sommer­dagan. Det er viktig for stoltheten til bygda og samholdet, forteller bygdelagsleder Stig Magne Hagen.

Sommerdagan ble sist arrangert i midten av juli 2012. Det er såpass mye arbeid med arrangementet at det kun finner sted annethvert år. I 2012 tok om lag 1500 personer turen til Som­mer­dagan, noe som var publikumsrekord.

Ønsker NH90

Rammene rundt årets arrangement er et tradisjonelt og kjent program. I planene ser bygdelaget for seg traktorparade, utstilling og prøvekjøring av stasjonærmotorer. I tillegg blir det maritim dag med flåtebesøk, Elias-båter, sjøliv og dykking. Bygdemuseum og guidet tur, gamle trebåter og veteranbiler står også på det foreløpige programmet. For å nevne noe.

– Vi satser også på demonstrasjon av redningstjeneste til sjøs. Vi har sendt en anmodning om å få NH90-helikopter med redningsheis, hvis de nye helikoptrene er operative, sier Stig Magne Hagen.

Lørdag 26. juli blir det friluftsgudstjeneste, og kanskje blir det barnedåp eller bryllup. Bygdelaget Samhold ønsker i hvert fall å komme i kontakt med folk som kan tenke seg å ha bryllup eller barnedåp i friluft. Kanskje blir det også brygge­dans på kaia på kvelden.

– Vi satser på et godt og familievennlig program over to dager, oppsummerer bygdelagslederen.

Flere traktorer

På utstilling av gamle traktorer og traktorparade har Samhold ambisjon om fortsatt å være størst i Nord-Norge. De ønsker å motivere eiere av gamle traktorer fra fjern og nær til å komme og delta. Gulrota skal være noen flotte premier. Og alle traktorene må nødvendigvis ikke kunne kjøres.

– En traktorfestival kunne blitt ei ny greie i Målselv, med utstilling, kappkjøring og gjørmekjøring. Kanskje Nord-Norges største traktorparade kan utvikle seg til en liten festival i seg selv. Vi oppfordrer i hvert fall folk til å komme til Målsnes-halvøya med traktorene sine i slutten av juli, avslutter Hagen.

Bygdelaget Samhold skal samarbeide med Sommer-Målselv om å markedsføre og utvikle programmet for Som­merdagan 2014.

Powered by Labrador CMS