MEDALJEJAKT: Lovise Heimdal fra Bardu er blant dem som er på medaljejakt på Gjøvik fredag. Foto: Ivar Løvland
MEDALJEJAKT: Lovise Heimdal fra Bardu er blant dem som er på medaljejakt på Gjøvik fredag. Foto: Ivar Løvland

Går for topplass

LANGRENN: Flere løpere har store ambisjoner før juniorenes NM-sprint.

Publisert Sist oppdatert

Juniorene går fredag NM-sprint i klassisk stil. Lørdag er det klassiske distanser, mens det søndag er fristil på rennprogrammet. Begge de øvelsene går over lange juniordistanser.

– Det blir hardt med tre renn på tre dager. Av de hardeste helgene våre, sier Lovise Heimdal fra Bardu IL.

Sammen med Eivind Krane Heimdal er hun naturlig nok klubbens største medaljehåp på sprinten. I tillegg vil nok Sondre Stenvold Simonsen og Markus Svendsen selge seg dyrest mulig i 18-årsklassen.

Fra Bardufoss OIF stiller Erik Valnes som en klar medaljeutfordrer i 18-årsklassen. Det samme kan nesten Sofie Mack Rørvik regnes for etter hennes nesten sensasjonelle sølvløp i en norgescupsprint for noen uker siden.

– Jeg tenker ikke pallsjanser, men vil bare gjøre det best mulig. Jeg var syk forrige uke, men føler meg bra nå. Topp ti vil være bra av meg, sier Sofie, som trives enda bedre i klassisk sprint enn fristil som hun ble toer i sist.

– Jeg virker å være i bra form, men vi får se. Jeg har planer for å gjøre det bra, men det skal nå konkurreres først, sier Erik Valnes.

Maximilian Bie (M 19–20) og Anna Sandbakken (J 17) representerer også BOIF i helgas konkurranser i regi av idrettslaget Vind på Gjøvik. Der går den eldste herreklassen 15 km klassisk og 20 km i fri teknikk, mens de eldste jentene går 10 og 15 km lange distanser.

God form

– Jeg føler meg i bedre form enn under VM, så vi får se hvordan det går, sier Lovise Heimdal.

Det samme sier Eivind Krane Heimdal, som røper at han vil prøve å gå klokest mulig innledningsvis på sprinten for å spare krefter. Og for å spare ryggen i klassisk stil.

– Jeg går helt klart for en NM-medalje på sprinten, og denne helga er nesten like viktig som forrige norgescuphelga som var uttak til VM. Bare den rene NM-uka i Mo i Rana er viktigere for meg, sier Eivind Krane Heimdal.

Han føler seg ikke i noen forsvarsposisjon selv om han var med og vant gull på stafettlaget til Norge i junior-VM. Men:

– Hadde ikke jeg vært i VM, ville jeg vært skikkelig gira på å slå dem som var der.

Powered by Labrador CMS