KLARE: Rebecca Rehnlund i Miljøaksjon Balsfjord (t.h) er klar for årets ryddeaksjoner, med god hjelp fra lokale aktører. Her sammen med Ine Rehnlund og June Åsheim. ARKIVFOTO: Leif Arne Stensland Foto: Leif A. Stensland
KLARE: Rebecca Rehnlund i Miljøaksjon Balsfjord (t.h) er klar for årets ryddeaksjoner, med god hjelp fra lokale aktører. Her sammen med Ine Rehnlund og June Åsheim. ARKIVFOTO: Leif Arne Stensland Foto: Leif A. Stensland

Går i gang med årets første ryddeaksjon

BALSFJORD: Miljøaksjon Balsfjord har ventet hele vinteren på å kunne gå i gang med rydding av søppel i naturen. Søndag er de endelig i gang.

Publisert Sist oppdatert

Organisasjonen Miljøaksjon Balsfjord har de siste par årene gjort seg bemerket med sitt engasjement for å holde naturen ren i Balsfjord. Gjennom sommerhalvåret plukker de søppel både i strandkanten, i sentrum, langs vei og andre steder i kommunen. Nå har de ventet og ventet på at snøen skal smelte, slik at de kan gå i gang med årets første aksjon, og nå er den like om hjørnet.

– Ja, nå går vi i gang med en aksjon der vi skal rydde i området ved Tømmerelv, sier styreleder i Miljøaksjon Balsfjord, Rebecca Rehnlund til Nye Troms.

Miljø

Hun forteller at tida vi er i nå er perfekt for å få ryddet opp, siden snøen har smeltet, men vegetasjonen ikke har rukket å vokse så mye at det blir vanskelig å se søppelet.

– Dessuten så er det sånn at vi må ta visse hensyn når vi skal rydde i strandsonen. Akkurat nå er det fullt av fugler som hekker, så strandsonen kan vi uansett ikke rydde i nå i mai, og da prioriterer vi heller grøfter eller skog, sier Rehnlund.

I området ved Tømmerelv ser de at det er mange som er hensynsløse, og gjerne kaster søppel ut av bilen i fart, så det er et område som de mener det er viktig å gyve løs på.

– Vi har planlagt to ryddeaksjoner ved Tømmerelv, der den ene er førstkommende søndag. Det kan fort hende at det blir en tredje runde også, men det får vi se, sier hun.

Bli med

Rehnlund håper at flest mulig miljøengasjerte mennesker har lyst til å være med på søppelryddinga. Hun sier at det varierer mye hvor mange som deltar.

– Nå har vi fått to nye medlemmer nylig, og de skal være med. Det er kanskje ikke så mange som vet at man kan være medlem i organisasjonen, men det kan man, også kan man velge å støtte oss ved å gi grasrotandel, sier Rehnlund.

Samarbeid

Nylig har Miljøaksjon Balsfjord fått to samarbeid med bedrifter i Balsfjord. R. Edvardsen Transport AS bistår nå organisasjonen med konteinerhjelp til avfallet fra vårens første ryddeaksjoner. I tillegg så har Montér på Storsteinnes gitt dem gode rabatter på utstyr de trenger til ryddinga.

– Det betyr at vi klarer å gjøre mer av det som er ambisjonen vår. Vi har allerede et positivt samarbeid med kommunen når det kommer til strandsonen. Men når vi nå også får konteiner til prosjekter utenfor strandsonen, så betyr det at vi også kan rydde andre områder, sier styrelederen, og legger til at de både får gjort mer og at arbeidet blir lettere.

Holdningsarbeid

Miljøaksjon Balsfjord har lyst til å bruke mer tid og ressurser på holdningsarbeid, slik at de ikke bare plukker opp søpla, men kanskje kan være med på å forebygge og påvirke noen til ikke å kaste den der den ikke hører hjemme.

– Vi skulle jo ønske at folk kunne skjerpe seg litt, og vi har veldig lyst til å få drevet med mer forebyggende arbeid gjennom arrangementer for både barn og voksne. VI håper det blir mer av det når det blir enklere å samle folk igjen, sier Rehnlund.

Powered by Labrador CMS