Byggteknikk-elever slipper å flytte fra Kvaløya:

FØRSTE INNTAKSRUNDE ER KLAR: Etter førsteinntaket til de videregående skolene i Troms og Finnmark har 95 prosent av søkerne på studieforberedende og 81 prosent av søkerne i yrkesfaglige utdanningsprogram fått tilbud om sitt førsteønske. ARKIVFOTO: MORTEN KASBERGSEN
FØRSTE INNTAKSRUNDE ER KLAR: Etter førsteinntaket til de videregående skolene i Troms og Finnmark har 95 prosent av søkerne på studieforberedende og 81 prosent av søkerne i yrkesfaglige utdanningsprogram fått tilbud om sitt førsteønske. ARKIVFOTO: MORTEN KASBERGSEN

Går ikke på bekostning av Bardufoss

MÅLSELV: Elevene som i vår følte seg tvangsflytta fra Kvaløya til Bardufoss, får allikevel fullføre skoleløpet i Tromsø. Samtidig beholder Bardufoss sin ekstra klasse med fagtilbudet.VIDEREGÅENDE SKOLE

Publisert Sist oppdatert

I vår ble det kjent at Bardufoss videregående skole ville få en ekstra byggteknikk-klasse, mens tilbudet på Kvaløya videregående skole ikke fikk det. Dette er et VG2-tilbud, og da det var 6-7 søkere ekstra til tilbudet på Kvaløya og et tilsvarende antall søkere ekstra til fagtilbudet på Bardufoss, valgte fylkesrådet å si at de gikk inn for å samle disse elevene på én skole. Valget falt på Bardufoss, noe som elevene på Kvaløya ikke fant seg i. De følte seg tvangsflytta. Denne uka offentliggjorde fylkeskommunen førsteinntaket til videregående i Troms og Finnmark, og der går det fram at det er funnet ei løsning slik at elevene som har starta skoleløpet sitt på Kvaløya, får fullføre det på Kvaløya.

– Det som har skjedd er at tilbudet blir utvida på Kvaløya, men det går ikke utover Bardufoss. De seks-syv elevene som det var oversøking på ved Kvaløya videregående skolen, er det nå funnet plass til der. De har gått førsteåret der, og får fullføre der. Men det går ikke på bekostning av Bardufoss. Det blir utvida med en klasse med byggteknikk også på Bardufoss, forklarer fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde.

Bardufoss videregående skole

På Bardufoss videregående er det nå klart at totalt 40 elever har blitt tilbudt plass på medier og kommunikasjon, noe som inkluderer elevene i tredjeklassen som i to-tre døgn var lagt ned. Igjen er bekreftes det at elevene får fullføre skoleløpet på Bardufoss.

På idrettsfag er 74 elever tilbudt plass, mens 88 er tilbudt plass på studiespesialisering. Her er det snakk om elever fra første- til tredjeklasse. I tillegg er 30 elever tilbudt plass for påbygging. På yrkesfagsida har førsteinntaket gitt plass til 54 søkere gitt plass innen bygg- og anleggsteknikk, og her er det snakk om elever til både VG1 og VG2. 30 elever har blitt innvilga plass innen VG1 helse- og oppvekstfag. VG1 design og håndverk får etter alt å dømme 10 elever, mens VG2 håndverk, design, produktutvikling har 11 søkere med innvilga plass.

Innen elektrofag har 75 elever blitt gitt tilbud om plass fra første- til tredjeklasse, og det inkluderer elever innen VG2 og VG3 på flyfag. Som kjent blir det fra høsten av også en ekstra flyfagklasse på Bardufoss, noe søkertallene viser at det var behov for.

– Det er ikke overraskende på grunn av behovet vi har fått skissert fra Forsvaret. Dette er ei landslinje, og foreløpig vet vi ikke hva vi får dekket av staten til den nye klassen. Det er viktig for oss politisk at vi sørger for at vi på distriktsskolene gir opplæringstilbud der også jobbene er, slik som på Bardufoss og flyfag. Vi ønsker å kunne bidra til kompetent arbeidskraft, sier Rohde.

Nordkjosbotn videregående

For Nordkjosbotn videregående skole er det 80 elever som har blitt tilbudt skoleplass i første-, andre- og tredjeklasse innen studiespesialisering. 14 er tilbudt plass på VG1 teknisk og industriell produksjon, mens 45 er tilbudt plass på VG2 og VG3 elektrofag. Skolen tilbyr også helse- og oppvekstfag, noe 30 søkere har blitt gitt tilbudet om. 17. juli er siste frist for elevene å gi tilbakemelding om de tar skoleplassen de har blitt tildelt.

– Det viktigste nå er altså å svare på tilbud om plass, minner Rohde elevene om.

Detaljer om det er noen av programfag, foruten flyfag og byggteknikk, på Bardufoss og Nordkjosbotn videregående skole som det er endringer for i søkermassen sammenligna med fjoråret, kan ikke fylkesråden gi nå.

– Men det er ingen av programfagene det er store og vesentlige endringer knytta til, sier han.

Powered by Labrador CMS