MOT NYE HØYDER: Bardufosskvinne Hege Holen Paulsruds tredje innsamlingsaksjon til inntekt for kreftforskning går mot nye høyder.
MOT NYE HØYDER: Bardufosskvinne Hege Holen Paulsruds tredje innsamlingsaksjon til inntekt for kreftforskning går mot nye høyder.

Går mot ny rekord

BARDUFOSS: I dag er siste dag folk kan gi et bidrag til kreftforskning gjennom å kjøpe bildet «Livet». Det kan gi Hegeprosjektet en ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

Da Nye Troms møtte Hegeprosjektets primus motor, Hege Holen Paulsrud, fredag ettermiddag, hadde hun akkurat sjekket status på kreftinnsamlingsprosjektets konto. Da var det kommet inn 660 000 kroner på bok. Det er den samme summen som hun satte over til Kreftforeningen i fjor.

– Det er mange som har kjøpt bildet allerede, og jeg håper at det fortsatt er noen etternølere som ikke har gjort det ennå. Nå er det kort tid igjen, men fram til midnatt 31. oktober er det mulig å sikre seg bildet på nettsida hegeprosjekt.com. Så løp og kjøp «Livet», oppfordrer hun.

Fortsatt overrasket

Det er to år siden i oktober Paulsrud bestemte seg for å trykke opp ett av bildene hun selv er kunstneren bak, selge det for en relativt liten sum og gi inntektene uavkortet til Kreftforeninga. Engasjementet bildet skapte, gjorde at hun i oktober i fjor var klar med et nytt bilde og en innsamlingsaksjon etter samme prinsipp. Da tok Hegeprosjektet helt av, og det gjorde at hun tok sats også i år. I løpet av det tredje året med Hegeprosjektet har kunstneren og hennes mange hjelpere totalt samlet inn nær 1,5 millioner kroner.

– Det er utrolig å se at det engasjerer også i år, og jeg er like overrasket i år som i fjor. Dette året har det vært mange ting, spesielt med engasjementet flyktningsituasjonen har gitt. Derfor var jeg langt fra sikker på at engasjementet ville nærme seg fjoråret, og jeg har tenkt at det ville være helt greit om det ikke gjorde det, forteller hun.

– Kult og rørende

Allikevel turte hun å håpe høyt at Hegeprosjektet skulle samle inn flere penger til kreftforskning enn det gjorde i fjor. Og nå er det en realitet. I skrivende stund er det ikke mer enn ett bildekjøp som skal til for at rekorden nås, men initiativtakeren håper at det den siste salgsdagen vil bli enda flere.

– Det er utrolig kult å se at et lite, lokalt engasjement kan bidra til at så mange engasjerer seg for en god sak, sier Paulsrud.

Hun forteller at mottakelsen gjør at hun allerede har startet å tenke på neste års Hegeprosjekt.

– Jeg vet ikke om jeg kan la være. Dette er en del arbeid, men det gir meg så utrolig mye. Hegeprosjektet er mer enn å samle inn penger og at folk kjøper et bilde for å kjøpe seg bedre samvittighet. Det er flere som er rammet av det prosjektet handler om som forteller meg at bildene betyr mye for dem. Det er rørende å høre hvor mye bidraget betyr for enkeltpersoner.

Takker hjelperne

Fredag fikk hun også bekreftet at alle utgifter prosjektet har med trykking, porto og lignende, blir dekket av gode hjelpere.

– Det vil si at alle pengene går rett til Kreftforeningen. Det er mange snille og fantastiske lokale bedrifter som har hjulpet til. Husfliden har stilt opp gratis som utsalgssted, og de har alene solgt bilder for 150 000 kroner, forteller hun.

Den kanskje aller største hjelpen får helikopterpiloten, kunstneren, bloggeren og firebarnsmora, som opprinnelig er fra Bærum, fra ektemannen, Robert.

– Det er han som sørger for at alle bestillinger blir registrert. I år har vi like liten tid til å holde på med Hegeprosjektet, og da har vi fordelt arbeidet, og det hadde ikke vært noe Hegeprosjekt uten han, forteller hun.

Powered by Labrador CMS