MYE NYTT: Renate Handegård og de andre ansatte på Fogden kan friste med ny atmosfære og ny meny. Foto: Malin C. S. Myrbakken
MYE NYTT: Renate Handegård og de andre ansatte på Fogden kan friste med ny atmosfære og ny meny. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Går nye veier

BARDU: De siste månedene har kafeen i Veksthuset fått nye eiere, nytt utseende og nytt navn. Forrige lørdag ble Fru Fogden relansert som Fogden.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsker å gå tilbake til opprinnelsen, og så er vi ikke fruer, sier en av eierne, Peter Cornell.

Han og medeier Stein-Ivar Larsstuen tok over drifta i januar og bestemte seg for at kafeen skulle få en oppgradering. Lokalet som opprinnelig fungerte som en kantine til Telenoransatte i bygget, er nå pusset opp. Kafédisken er byttet ut med bardisk, veggene har fått et nytt strøk maling og ny kunst, og innerst i lokalet er det kommet en liten scene. Cornell er godt fornøyd med oppmøtet på lørdagens relansering.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle komme så mange. Det er gøy å se at folk trives, og at de har det gøy ute, sier han. Eierne har fått utelukkende positive tilba­ke­meldinger om kafeens nye utseende. Cornell forklarer at de ønsket å spille på natur og friluftsliv, noe som settes høyt i Bardu. Med en naturinspirert bardisk, nye bil­der med fjellmotiver fra Sval­bard og dyrebilder fra Polar Park, ønsker de å få alle til å føle seg vel der.

– Intensjonen var å prøve å lage et sted hvor alle kunne trives; barn, voksne og eldre. Vi ville spille på det fine vi har rundt oss, sier Cornell.

Ny meny

Menyen er også ny, men mange av de originale tilbudene er fortsatt å finne på den. Fiskeburger er blant nykommerne, og Cornell forklarer at de også har retter tilpasset barn. Bagettene blir nå en del av kjøledisken, slik at man kan kjøpe og ta med seg uten å vente på at den blir laget.

– Det blir mer økologisk og kortreist mat, og vi jobber kontinuerlig med menyen, sier Cornell. I tillegg ønsker de å få til et arrangement én gang i måneden, hvor lokale soloartister, band og DJ opptrer. På fredag blir det quiz, og Cornell håper mange møter opp.

– Hvis det blir bra oppmøte, fortsetter vi til høsten, sier han.

To uker senere skal den lokale barduartisten Line Mari opptre på Fogden.

– Jeg tror det blir veldig bra, jeg håper mange møter opp, avslutter Cornell.

Powered by Labrador CMS